Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

Какво да правите, ако с партньора си имате несъответстващо либидо?

Видяна: 115420 пъти

Либидото оказва голямо влияние върху сексуалния живот на двойките. Както ниското, така и високото либидо може да се окаже проблем. Вижте 3 съвета, с чиято помощ ще се справите с несъответстващото либидо във връзката си.
Най-общо казано либидото е сексуалният апетит на човек. Този сексуален апетит обаче може да бъде повлиян от много неща. Стресиращ работен ден? Това се отразява на либидото. Партньорът ви не ви обръща достатъчно внимание? Това също оказва влияние върху либидото. Затрупани сте със задачи у дома? Отново либидото ви страда. Има безброй причини, заради които либидото ви може да намалее.
Всъщност важно е да се отбележи, че либидото е нещо уникално за всеки човек. Неслучайно хората могат да се възбудят от различни неща.
Сексуално желание и либидо
Хората често бъркат либидото със сексуалното желание. Желанието е това, което увеличава либидото. Може да смятате, че когато партньорът ви не е в настроение за секс, за това сте виновни вие. Рядко обаче това е истинската причина. При мъжете по-често се появява спонтанно сексуално желание, докато при жените обикновено то е отговор на някакъв стимул. Ето защо много партньори могат погрешно да смятат, че имат несъответстващо либидо, а всъщност става въпрос за различен тип сексуално желание.
3 начина да се справите с несъответстващото либидо
• Разговаряйте
Много пъти липсата на адекватна комуникация между партньорите е причина за проблеми във връзката, включително и по отношение на секса. Не се притеснявайте да говорите с партньора си по темата. Проведете откровен разговор, в който и двамата да споделите какво ви възбужда и какво не, какви са вашите нужди, какво ви харесва в секса.
• Планирайте
Сексът по план може да не звучи особено вълнуващ, но всъщност може и да бъде. Планираният секс помага за изграждането на желание и вълнение, както и сваля натиска от двамата души. Човекът, чието сексуално желание е по-силно, е спокоен, че ще получи това, от което има нужда, докато другият партньор има достатъчно време, за да се настрои за случващото се.
• Опитайте и други форми на интимност
Понякога може да бъде полезно да започнете с други дейности, които изграждат интимност. Масаж, взимане на душ заедно, гушкане, релаксивна вана за двамата – всички те са малки начини, с чиято помощ може да изградите интимност преди секса.

Публикувана на
24 Октомври 2021 година