Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Защо дамската чанта не се оставя на земята

Видяна: 20320 пъти

Има моменти, в които няма къде да оставим чантата си, било то, когато сме на гости на приятел, или дори у дома, но се приготвяме да излизаме. Тогава просто я оставяме на пода. И виждате учудената реакция на човека отсреща, защото чанта не се оставя на пода.
Всъщност относно това поверие мненията са противоречиви. Някои смятат, че мястото на чантата е точно на земята, защото парите са низша енергия, принадлежаща на Дявола и те ще дойдат, ако чантата е близо до нея. Според други хора чанта на пода е на безпаричие. Смята се, че ако отидете на гости, не бива да оставяте чантата си на пода, защото това ще донесе безпаричие на собственика на дома. Това се обяснява с твърдението, че парите искат да усещат уважение към себе си. Захвърлянето на чантата на пода изобщо не е показване на такова.
Според друго поверие от миналото, подът се мете всеки пък, щом в дома се появи неканен гост. Когато поставите чантата на земята, тя обирала цялата лоша енергия. Ако пък я оставите на пода в друг дом и после пренесете във вашия, всичко негативно може да се прехвърли у вас. За да се противодейства на това, може да поставите амулет за щастие под формата на буркан в дома си, който да не позволява на негативната енергия да се настани в него.
По нашите ширини, ако оставите чанта на пода, е знак за кражба на пари и ценни вещи. Обикновено, влизайки през входната врата на дома, някъде наблизо има шкафче или малка масичка, на която може да поставите чантата си. Това суеверие е много развито в Латвия, където ако се постави чанта на пода е знак за безпаричие и фалит на собственика на къщата. Така че там хората избягват да оставят чантите си на пода. Мнението относно това къде да поставите чантата си е различно.
Общоприето е, че чантата не трябва да се оставя на пода, защото това е на финансови проблеми и безпаричие. Подът се смята за място, което привлича и събира отрицателна енергия, а като поставите чантата си там, тя може да се прехвърли върху нея. Така паричният поток към вас ще бъде прекъснат.
/Actualno.com

Публикувана на
18 Октомври 2021 година