Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Исмаил Ябанджъ се покри

Видяна: 13969 пъти

Вече девет месеца няма следа от сочения за тартор на схема за пране на пари в Пловдив – Исмаил Ябанджъ. Обявен е за издирване със заповед на Окръжна прокуратура Пловдив. Все още не е приключило разследването по случая и официално кланът Ябанджъ не са привлечени към наказателна отговорност.
Депо натъпкано с ментета на две от най-продаваните спортни марки - "Адидас" и "Найк", бе разбито от пловдивската полиция на 22 януари. В него е открит тайник, в който се влизало през подвижна стена в магазин за обувки и спортни облекла. Тя се е отваряла със специален чип. Оттук фалшификатите са разпределяли към различни градове в страната, като за целта били използвали услугите на спедиторска фирма.
Сред престъпниците имало лице, което отговаряло за склада. След получаване на поръчка, подставени лица изпращали пратките по спедиторска фирма. Парите се привеждали по сметка, а оттам средствата се теглели от физически лица.
Братята Ябанджъ изпирали парите от схемата, влагайки ги недвижимо имущество. Техни са две от луксозните кооперации на улица „Искра” в Столипиново. Част от незаконно придобитите пари от схемата са бил „наливани” в сватбения дом на улица „Владая”, собственост на Ремзи и Исмаил Ябанджъ.
По време на акцията, в склада на булевард „6 септември”, органите на реда са открили 131 кашона с по 25 чифта във всеки или общо 3500 обувки. Обискиран е бил и гараж, собственост на Ремзи в Тракия. Там са открити още 4000 артикулиа – дрехи и обувки. Всички имитиращи световни брандове. По данни на прокуратурата, маратонките се продавали за 40-50 лева.
По време на едно от заседанията, в които се гледаше мерките за неотклонение на семейство Ябанджъ, защитата на Рамзи съобщи официално, че Исмаил е в Турция. В Южната ни съседка се лекува детето на издирвания брат.
Исмаил заявил пред семейството си, че в рамките на седмица ще се прибере в България и сам ще съдейства на разследващите. Макар да минаха повече от 8 месец и следа от Исмаил Ябанджъ - няма. /трафик

Публикувана на
17 Октомври 2021 година