Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Какво й остава на Елизабет II, лишава се от джина и мартинито

Видяна: 27206 пъти

Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си рожден ден, напълно се отказва от алкохола, пише британският вестник The Daily Telegraph. Взела това решение поради препоръките на лекарите и желанието да посрещне платинената годишнина (70 години) от възкачването си на трона в най-добрата възможна форма.
"Тя иска да се чувства възможно най-добре, за да се наслади на (настъпващата годишнина) предстоящите летни тържества, а наскоро лекарите й казаха, че намаляването на алкохола ще бъде от голяма полза. Кралицата взе лично решение да се откаже напълно от алкохолните напитки, но никога не пиеше много", уточнява вестникът.
Елизабет II понякога си позволява чаша алкохол вечер и може да пие сухо мартини преди вечеря. Коктейлът обикновено е бил подготвян от съпруга й принц Филип, който почина през април тази година на 99-годишна възраст.
Известно е, че Нейно Величество не обича шампанското и по време на държавните приеми, на които се сервира тази напитка, тя само се преструва, че го пие, и като цяло е безразлична към виното.
Изключение от правилото са само няколко сорта, включително Рейнвайн и Розе. В същото време кралицата предпочита английския джин и се смята, че любимата й алкохолна напитка е комбинация от една част джин с две части дюбоне - френски аперитив, напомнящ вермут. Елизабет II е наследила любовта си към дюбонето от майка си, уточнява Фокус. /блиц

Публикувана на
16 Октомври 2021 година