Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдивчанка се влюбва в мъж в интернет, той я залъгва да му купува скъпи вещи за 36 493 лв.

Видяна: 145300 пъти

Любовник завлече жена, с която се запознал в интернет с над 36 493 лева. 38-годишният Ангел К. я карал да му купува скъпи телефони и злато, както и да му дава пари, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Той се представял с името Александър и заблудил А. С., че се нуждае от различни суми пари и луксозни вещи, като обещавал, че после ще й възстанови стойността им. За да му угоди, хлътналата по него наивница въвлякла в покупките и родителите си, и свои приятелки.
Ангел се запознал с нея в интернет сайт, като по-късно се срещнали и на живо. Мнимият Александър обяснил, че притежава охранителна фирма и е представител на чуждестранен бизнес партньор, който обзавеждал офис у нас. Закупил оборудването за офиса, но не му достигали пари за скъп мобилен телефон. Тя взела апарат на лизинг и му го дала. Със същата версия поискал още два скъпи телефона. Нямала възможност да ги закупи на свои име, помолила две свои приятелки да направят това и любимият й получил исканите мобилни апарати.
Впоследствие й поискал пари за лечение на дете в чужбина, за откриване на банкови сметки, за плащане на осигуровки и за неустойки за освобождаване от охранителната фирма.
Влюбената пловдивчанка изтеглила няколко кредита, а така също искала пари от родителите си и нейни познати, които й предоставяли сумите, а тя ги давала на измамника. Той ги харчел за лични нужди. Когато започнала да си иска парите, той престанал да си вдига мобилния телефон.
Не е възстановил парите и досега. По делото са разпитани множество свидетели, извършени са разпознавания, очни ставки и др. /днесбг

Публикувана на
16 Октомври 2021 година