Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Rolling Stones изключи свой хит, бил расистки

Видяна: 11834 пъти

Легендарната група Rolling Stones изключи от концертите от турнето си в САЩ един от най-известните си хитове Brown Sugar, чийто текст е предизвикателство към робството, но отдавна се възприема като расистки.
"Забелязахте ли?", казва китаристът на британската рокгрупа Кийт Ричардс в скорошно интервю за в. Los Angeles Times в отговор на въпроса защо парчето не фигурира в списъка с песни за концертите от турнето в САЩ, започнало на 26 септември – месец след смъртта на барабаниста Чарли Уотс.
"Опитваме се да разберем с останалите къде е проблемът. Никой ли не разбира, че тази песен е за ужаса на робството? Сега искат да я погребат", казва Кийт Ричардс.
"Надявам се, че ще можем да възродим това бебче един ден", допълва 77-годишният китарист. Вокалистът Мик Джагър добавя: "Изпълняваме Brown Sugar всяка вечер от 1970-а насам и си казахме, че ще я свалим засега и ще видим как върви...можем да я върнем".
Издадената през 1971 г. Brown Sugar е една от най-известните песни на групата, в която се пее за робство, секс и наркотици. През 2015 г. парчето бе определено като "грубо, сексистко и поразително жестоко към чернокожите жени" в статия за сп. New York. /монитор

Публикувана на
16 Октомври 2021 година