Новина от категория България
Архив на публикациите

Болен с ковид изчезна от болница, лекарите казали на жена му да си го търси

Видяна: 183480 пъти

„ТЪРСИМ ГО!!! Вчера от болницата, в неадекватно състояние е изчезнал! Лекарите ми казват - търсете го! МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ в издирването му! Болен е и объркан, без пари и телефон, по чорапи! Обадих се на всички таксита с описанието му, пускам и снимката му тук. ИМА СПЕШНА НУЖДА ОТ ЛЕЧЕНИЕ!!! Тел. за връзка: 0889 16 00 98“. Това съобщение се появи във фейсбук-групата „Варна“.
Изчезналият се казва Пламен Янчев. Вчера следобед съпругата му повикала линейка, защото той бил в неадекватно състояние.
„Около 15 часа потърсих помощ, защото той не беше добре. Абсолютно неадекватен! Не можеше да познае дори майка си!“, разказа тя. На адресът се отзовал спешен медицински екип, но Янчев отказвал да се качи в линейката.
„Наложи са да ни съдействат полицаи, за да го закараме до болницата. Там го приеха за преглед, а ние чакахме отвън. По едно време излезе лекарят и каза, че мъжът ми имал Ковид. После ми каза, че ще го водят на скенер за главата“, разказва още Димитринка.
По думите й, докато тя чакала във фоайето, мъжът й бил в приемния кабинет. Към 18 часа при нея дошъл лекар, който й казал, че го няма.
„Отивайте да го търсите, защото е с остър инсулт!“ – това ми каза лекарят. Не знам как е излязъл от кабинета, но доколкото разбрах има друг вход, през който влизат линейките и явно от там. Малко след това едно клошари отвън ни казаха, че видели мъж по чорапи да бяга“, добави Енчева. /блиц

Публикувана на
15 Октомври 2021 година