Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Личо Стоунса живот си кара с 1200 евро пенсия, отдавна не го интересува Лили Иванова

Видяна: 22997 пъти

"Лили Иванова отдавна не занимава съзнанието ми, да взима колкото си иска пенсия. В крайна сметка всеки сам си отговаря за старините." Така Личо Стоунса, или Илия Караянев, една от големите любови на примата на родната естрада обяснява ситуацията с пенсионирането си, което се случило скоро.
"Какво ще се занимавам с българска пенсия? За десет и малко години работа шведите ми дадоха 1200 евро пенсия, а като ме извикаха в НОИ, се оказа, че ще взимам 100 лв., които сега сигурно са малко повече. Теглих им една майна и треснах вратата", със смях разказва ситуацията с пенсионирането си 73-годишният Илия Караянев, писа България Днес.
За 80-годишнината на Лили Иванова през 2019 година МС гласува от специалните пенсии за заслуги 700 лв. на певицата. Това можеше да стане десетилетие по-рано, но тогавашният министър на финансите откри, че примата има неплатени данъци за половин милион лева. "Все пак нали Лили все още пее, какво толкова", обяснява още Личо.
Илия Караянев-Личо, който е емблемата на Пловдив, от години не контактува с певицата. А преди време двамата бяха голяма любов. Според създателя на Лили Иванова и неин бивш втори съпруг Здравко Радоев, именно Личо е голямата любов на примата, а не покойният Ванко Пеев.
"Двамата бяха лудо влюбени. Това се случи след развода на Лили с Янчо Таков. Личо не цепеше басма никому, най-малкото на нея. Може би това му качество й харесваше много по това време", разказва Здравко Радоев.
"Веднъж при едно от турнетата ни с моя оркестър Лили ме помоли да вземем Личо с нас. Тя вече имаше връзка с него, а той съответно беше много добър китарист и знаеше целия репертоар, свиреше всички сола на китарата си. Пътувахме заедно, но в Благоевград се случи един инцидент. Трябваше да тръгнем на концерт в окръга, но Личо се беше напил в ресторанта. В автобуса сме Лили, аз, целият оркестър и очакваме Личо да дойде. След 20 минути чакане Лили изпрати озвучителите да го търсят в хотелската му стая. Те отиват при него, но той ги напсувал. Казал: "Е*ал съм ви концерта!". Тогава Лили ме попита може ли другият ми китарист от оркестъра да изсвири солата. Той каза: "Ще пробвам!". Това беше последният им контакт, просто алкохолът ги раздели, но бяха голяма любов. Тя едва преживя раздялата си с Личо", разказва още той.
Веднага след това Асен Гаргов се възползвал, че е сама, и се вмъкнал в леглото й. Двамата с Гаргата правят едни от най-популярните дуети през 80-те. /хотарена

Публикувана на
14 Октомври 2021 година