Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Натискат Слави да плати операцията на Дупнишката Мадона, за да не ослепее

Видяна: 184840 пъти

Новината за тумора в мозъка на Сашка Васева разтърси всички, а семейството й заяви, че е нужна голяма сума за предстоящата операция на певицата. каквото могат. В социалните мрежи ври и кипи от коментари, а фенове на чалга легендата нападат Слави Трифонов и го приканват да помогне финансово на Сашка Васева, заради общото им минало и добрините, които е направила за него през годините.
"Слави Трифонов е най длъжен да помогне финансово на Сашка Васева. Двамата са работили заедно и в "Шоуто на Слави" и дуети имат, и ако Слави й е приятел, да даде тези пари за да оздравее", гласи един от постовете в мрежата.
Дългогодишни почитатели на певицата недоумяват бездействието на голяма част от колегите на Сашка. Малко са тези, които приеха присърце тежката диагноза на една от основателките на жанра. Предимно със скромна сума са готови да помогнат колеги от старата генерация, които вече не са сред топ имената и нямат големи финансови възможности. По-актуалните се скатават, издават близки до Сашка.
Те се надяват Слави Трифонов да вземе присърце драмата на Сашка и да помогне финансово, за да може по-скоро туморното образование да бъде премахнато и изпълнителката на "Може ли да се забрави Георги" да получи втори шанс за живот.
"Сашка подаде ръка на Слави в пика на кариерата си. Освен това е отнасяла много подигравателни коментари в шоуто му и никога не е правила проблем. Време е и той да се застъпи за нея", пишат още във Фейсбук.
Тежкото здравословно състояние на Сашка Васева шокира цяла България, след като стана ясно, че тя има нужда от спешна животоспасяваща операция на мозъка. За това за първи път от Германия говори мъжът й Христо Бакърджиев.
"Състоянието й е проблематично. Нуждае се от много спешна операция заради тумора, открит в мозъка й. И въпреки обстоятелствата, се държи психически, има вяра за оздравяване", сподели в ефира на Нова тв мъжът на Сашка Христо Бакърджиев. През цялото време на леглото в стаята до него лежеше Сашка Васева, която каза единствено: "Обичам ви".
"Всеки ден ходим в болницата. Трябва възможно най-скоро да я оперират. Туморът притиска нерви в мозъка й, и тази интервенция е жизненоважна. През годините са й поставяни диагнози – атрофия на зрителния нерв, която е абсолютно грешна. И ако това се беше хванало по-рано, сега тя щеше да бъде предишният енергичен човек.
Голямото желание на Сашка сега е отново да може да пее. Нищо друго не я интересува повече от това. Може би и затова има толкова много воля за живот и психическа сила.
На на въпрос дали такава животоспасяваща операция може да се извърши и в България, той отговори така: "Такава операция би могло да се извърши и в България, имаме прекрасни лекари. Но следоперационния период е много страшен, а у нас условията са абсолютно неприемливи. Затова предпочетохме да отидем в Германия. Възстановяването е Божа работа, прогнозите са различни – от 3-4 месеца може да продължи и до година-две"
Коментари в мрежата:
Уто: Господ здраве да и даде на Сашка!
Фен: Бог да е с нея и да й помогне. Объркали са я жената и толкова години напразно са е лекували. Дано всичко мине успешно и се възстанови. Кураж!
Ангел: Кураж всичко ще се оправи! В най добрите ръце е! На господ!
Wiwi: Пожелавам и кураж, сила и напред с Бог! Ще оздравее, има много светла душа Сашка Васева, добър човек е!
/show.blitz.bg

Публикувана на
14 Октомври 2021 година