Новина от категория България
Архив на публикациите

Пълен локдаун в София на абсолютно всичко!!!

Видяна: 57920 пъти

Към момента ситуацията пред кабинетите на личните лекари е трагична, има пълно объркване на потоците и няма абсолютно никакъв ред. За това призна председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов в сутрешния блок на БНТ.
"Кошмар е за нас и изнемогваме", категоричен бе Миндов, според когото трябва да бъде въведен пълен локдаун в София, ако искаме да оживеем и да нямаме повече жертви. В момента легловата база е почти запълнена, има вече починали хора в линейките, не трябва да бъде допускана ситуацията от есента на миналата година, призова лекарят.
„Въобще не трябва да си играем на мерки, мерчици и ковид зони. Трябва да бъде въведен пълен локдаун на абсолютно всичко. Да стиснем зъби, да не даваме повече жертви и да не умират хора в линейките като в предишната вълна, която дори я задминахме, добави той.
Според него ковид зоните в настоящия си вид не работят и не вършат работа: Трагично е положението и никой не трябва да си прави някакви други сметки, Самите медици стават огнище на коронавируса с хаоса пред кабинетите на личните лекари.“
Д-р Георги Миндов посочи, че към момента има 691 000 поставени дози ваксини. Ако бъде разделени основно на две, имаме около 400 000 ваксинирани. 51% от лекарите са ваксинирани в София, а ваксинираните учители са 26%. Само 18% от хората над 65-годишната са ваксинирани.
Има желание за ваксинация само с третата бустерна доза, но за първата доза няма желание от страна на хората. Личните лекари нямат изпратени указания от Министерство на здравеопазването, заповед или нареждане да поставят третата доза, а имат само препоръки. „Ако утре нещо стане с нашите пациенти, отиваме не знам къде, отиваме в съдебната зала.“, предупреждава д-р Миндов.
Actualno.com

Публикувана на
14 Октомври 2021 година