Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Крушарски с нова порция лафове

Видяна: 10065 пъти

Президентът на Локомотив Пд Христо Крушарски разкри, че е подкрепил Борислав Михайлов по време на вчерашния конгрес за избор на президент на БФС. В предаването „Денят започва“ по БНТ заяви, че Димитър Бербатов не е бил подготвен за конгрес.
Запитан защо е избрал точно Боби Михайлов, отговори: "Опитът, който има и разговорът, който проведох с него преди конгреса. Аз не съм от хората, които си мълчат и да си затварят очите пред празни обещания. Казах му, че трябва да слезе долу, не само преди конгреса. Това е ежедневна работа. Работа по селата."
"Боби Михайлов беше член на УЕФА. Това не е малко, ние българите сме свикнали да дърпаме надолу човек, който се издига по стъпалата. Когато свалиха Иван Славков преди години, имахме ли човек в олимпийското движение. Проблемът е, че ние не си помагаме, а само се плюем", допълни той
Относно липсата на прогрес в националния отбор и състоянието на родния футбол, Христо Крушарски е убеден, че клубовете трябва да развиват собствени таланти в школите.
"Аз за шестте години в Локомотив Пд, направих и за националния отбор, имам шест повикани за шест години. Започнах да работя от школата. Ще видите от Нова година ще се появят новите от школата. Има интерес и от външни клубове към школата на Локомотив. Като нямаш кадри отдолу, трябва да отидеш на пазара „Кирков“, за да си напълниш кошницата. Проблемът на българския футбол е, че родителите имат повече желание от децата. Родителят е до портала. При мен пари не играят. В България има над 300 треньора с про лиценз, но колко от тях са се доказали? Трябва да се оказва повече доверие на треньорите", допълни той.
Относно темата със съдиите и корупцията, Крушарски беше категоричен: "При мен нещата са ясни и мога да кажа, че нито един човек не е дошъл при мен за 1 лев и аз не съм дал 1 лев. Ако вчера имаше изказвания, щях да предложа да намалим заплатата на съдиите. За уреждане на мачове, съдията винаги може да наклони мача, ако е съдия. Ако е псевдосъдия, само се излагаме."

Публикувана на
13 Октомври 2021 година