Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бивш журналист от плодивска медия предлага за 20 лв. 12-13 годишни сирачета на педофили

Видяна: 55200 пъти

Непълнолетни деца от социалните домове проституират в столичния квартал „Люлин" и в района на Централна гара, съобщава „Телеграф". Децата са около 12-13-годишни и бягат от приютите всяка вечер, за да продават телата си срещу 20 лева.
Непълнолетните момичета и момчета са склонявани да проституират от сводници с прякорите Дебелия, Джуджето и Журналиста, за да изкарват пари. Повечето са от социален дом, намиращ се в столичния квартал „Люлин", където децата системно са измъчвани и изнасилвани. Това разказа Тодор Стефанов, който от години разследва подобни случаи, а самият той е възпитаник на социален дом и е бил свидетел на ужасяващи неща.
Цената за секс без презерватив е 20 лева, а пък за свирка само 5 лева. На този ценоразпис непълнолетните се съгласяват, за да изкарат пари, които обаче дават на тримата сводници, а за тях не остава почти нищо. Определени деца дори са ХИВ позитивни и разнасят СПИН сред нищо неподозиращи мъже, които ги наемат по обяви през тайни групи във Фейсбук.
Дебелия, Джуджето и Журналиста обикалят социалните домове и примамват децата. На едни дават лакомства, на други пари и дрехи, трети пък, вече покварени от наркотиците, биват зареждани с дрога. Журналиста преди години е работел в пловдивска медия.
Главният в бандата е 45-годишен мъж с множество криминални регистрации, известен в цял „Люлин" с прякора Дебелия. Джуджето е 48-годишен и има ролята на шофьор и разводач на малолетните по адреси на баровци. Дебелия зарибява малки момчета и момичета от години. През 2020 година в апартамента на Джуджето в „Люлин" е открито мъртво 13-годишно момиче, което е изнасилено. Заключението на съдебномедицинската експертиза е било, че има разкъсвания вследствие на полов акт. Насилникът е на свобода и не е задържан. Последният случай е с 11-годишно дете, което е похитено в метрото.
Дебелия води децата собствения си апартамент, който използва и за терен за сексуални услуги. Първоначално ги храни и облича, а след това в замяна започва да прави секс с тях и така постепенно ги покварява и прави проститутки. Тези, които не се подчинят доброволно, пък биват насилвани. „Деца са подавали показания срещу него и са разказвали потресаващи подробности за изнасилванията", разказа криминалист.
Момче на 15 години, станало жертва на педо-филска мрежа, както много други такива момчета, разказва, че Дебелия го е завел в апартамента си и го е заключил. След това му е казал, че много го харесва и иска да спи с него, но момчето му отказало. „Тогава Дебелия обясни, че щом не става с добро, ще стане с лошо", разкрива източник от полицията. След отказа момчето е било ударено няколко пъти, след което тормозът над него е започнал и в крайна сметка е склонено да проституира./лупа

Публикувана на
13 Октомври 2021 година