Новина от категория България
Архив на публикациите

Шестица за Румен Радев, Луна е с №16, 13 е за Желю Желев

Видяна: 14457 пъти

ЦИК тегли жребия за номерата в бюлетините за двата вида вот на 14 ноември - за президент и за НС. Първо се проведе този за номерата в бюлетината за държавен глава. Тези партии и коалиции, които имат издигнати и депутатски листи, ще запазят същия номер и в бюлетината за Народно събрание.
Така Румен Радев и Илияна Йотова се подредиха под №6. Анастас Герджиков и неговото вице Невяна Митева ще бъдат под номер 15 в бюлетината. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък ще са 17-ти в бюлетината. Лозан Панов пък ще е под номер 19 в бюлетината.
Първи бе изтеглен Инициативният комитет, издигнал за президент Марина Малчева. Тя получи номер 9 в бюлетината. Веселин Марешки ще бъде 23 поред. Партия "Общество за Нова България", която издига кандидат с име Жельо Желев е под номер 13. БНО с Георги Георгиев получи номер 22.
Светослав Витков от "Глас народен" пък ще е точно зад него - 14-ти поред. Певицата Луна получи 16-ти номер в подредбата.
Горан Благоев ще е 7-ми номер в бюлетината. Костадин Костадинов, издигнат за държавен глава от "Възраждане" ще е 5-ти. Росен Миленов, издигнат от Инициативен комитет ще е номер 3. Николай Малинов от русофили ще е 2-ри номер. БСНД със своя кандидат ще са под номер 8.
Волен Сидеров, издигнат от "Атака" в битката за Дондуков 2 ще е 11-ти в бюлетината. Партия "Правото" с кандидата си Мария Колева ще са 20-ти. Валери Симеонов, издигнат от "Патриотичния фронт" ще е 4-ти. Александър Томов от Евролевицата се подреди на 10-то място. На 12-то място пък в бюлетината ще бъде Боян Расате. Номер 18 взима Цвета Кирилова. Милен Михов от ВМРО пък е 21-ви.

Публикувана на
13 Октомври 2021 година