Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Паникьосани са!“

Видяна: 25498 пъти

„Днес, при Радев токът стана 567 лева. А при нас, при лошите 10-12 години беше 70 лева при регулиран пазар.“ Това коментира в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
"И цената на газа изпуснаха, но дали в Кремъл или Вашингтон, тръбите ни бяха пълни с газ и кранчето е в България. Е, много ли съм умен? Че мина през България, а не през Гърция и Турция. Какви капани сме поставили? Виновни сме за кораба, за газта. А, той Радев за нищо не е виновен. Все едно не е бил пет години президент сега. При ГЕРБ казват, че умирали хора. Да умираха, ама тогава не знаехме какво е COVID-19. Ние търчахме по заводи, търсихме маски, облекла, но измислиха лек. А сега унищожаваме ваксини. За съжаление, днес 157 души починали от коронавирус. Никакви мерки, нищо! Свършват чувалите", коментира още той.
Говори и за протестите на пътните строители: "Виждате колко трудно става. Знаете ли на борсата колко е вече желязото, бетона? Не разбирам колко малоумни са тези хора. Ако ние управлявахме днес и строителите бяха отпред, щях да им дам ясен знак да си изпълнят договорите в срок, защото при днешните цени - поскъпване с над 30%, ще фалират. Затова трябва бързо да строят и да свършат работата на държавата. А те ги карат да не работят, а да стоят да протестират без пари. 800 млн. лв. сложихме в отделна сметка, за да разплатят това, което сме започнали, но ги взеха. Всичко, за което сега протестират, беше приготвено, но Асен Василев го взе, за да се похвали, че имал повече пари в бюджета."
Бойко Борсов днес е в Пловдив заради ремонтът на стадионите. С него са кметът на града Здравко Димитров и градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев.
„Паникьосани са. Онзи ден, като им дадох пример откъде върви контрабандата, за "Пътя на Копринката", сега са в шах какво знаем. Панически им носят пари надолу-нагоре. Толкова пари има в този път, че могат да направят 3 стадиона. Радев не знае на кой свят е, дали не знаем повече за парата, която тече там", заяви още бившият премиер.
„Ако ГЕРБ се върне в управлението, ще възстанови парите за строителството на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив".“ Това обеща Бойко Борисов на феновете с футболните фенове в хотел "Империал". "Започнахме тези инвестиции, защото тук е люпилня на добри играчи", отбеляза той и уточни, че срещата със запалянковците не е предизборна.
На сесията на Общинския съвет утре предстои да се гласува отпускане на общо 5 680 800 лева за строителството на двата стадиона. Вносител е кметът Здравко Димитров. За строежа на стадиона на „канарчетата“ от общинския бюджет трябва да бъдат отпуснати над 2 млн. с монтаж и входни разходи, а за изготвянето на проект за трибуна на "Локомотив" - 2 млн. 395 хил. без ДДС.

Публикувана на
12 Октомври 2021 година