Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

10 грешки, които убиват брака

Видяна: 25315 пъти

Не само изневярата или внезапното осъзнаване на несъвместимостта с партньора може да разруши един брак. Дори досадните и на пръв поглед безобидни навици, с които не всеки може да се справи, могат да доведат до това. Ето кои са 10-те фатални грешки за брака.
1. Нежеланието да се изслушваме
Когато искате да предадете на партньора си какво мислите, е трудно да изслушате монолозите му докрай: просто искате да го прекъснете и да започнете да говорите за това, което вас ви интересува. Ако това поведение се е превърнало в навик и системно половинката ви няма възможност да изрази своите мисли и чувства, нормалната комуникация в крайна сметка ще се разпадне.
2. Монотонност
Излизайте често с партньора си. Ходенето на театър и пътуванията сближават партньорите и им дават общи теми за разговор.
3. Работен график
Всеки има график, но все пак не е нужно да отделяте цялото си свободно време за работа. Трябва да планирате деня си така, че да ви остане време, което да прекарате с вашата сродната душа. Ако всеки партньор се занимава със собствените си дела дори и след дългия работен ден, съвместният ви живот просто ще загуби смисъла си.
4. Чести скандали
Някои хора смятат, че скандалите са ключът към истинската връзка, защото увеличават страстта между партньорите. Но този вид комуникация е по-подходящ за мексикански сериали. Нито един уравновесен и спокоен човек не би искал да живее вечно в скандали.
5. Манипулации
Всеки партньор се нуждае от лично пространство. Мъжът и жената трябва да се научат да живеят не само заедно, но и поотделно. За един успешен човек ще бъде трудно да се примири с факта, че чувствата му се манипулират. Изнудването не е най-добрият начин за изграждане на нормални отношения.
6. Постоянно осъждане
Вечният негатив е проблем в много отношения. Когато един от партньорите постоянно е недоволен от нещо, това разваля общия фон на семейно щастие и благополучие. Никой не би изтърпял ежедневни критики и лошо настроение, дори и те да идват от любимия му човек.
7. Постоянно пилеене на пари
Материалният въпрос е един от компонентите на връзката. Когато единият партньор харчи безразборно пари, това става повод за конфликт с другия партньор. Това се отнася и за прекаленото скъперничеството.
8. Тотален контрол
Ревността е в състояние да убие е най-силната любов. Опитът да контролирате сродната си душа неизбежно ще доведе до конфликт.
9. Сарказъм и подигравки
Никой не обича да му се подиграват. Особено ако подигравките идват от любим човек. Посочването на недостатъците на партньора ви е просто неприемливо. Особено, ако го правите публично. Но за мнозина сарказмът е начин да се утвърдят. Те не разбират, че подигравките могат да наранят любимия им човек.
10. Злоба и постоянно припомняне на старите грешки
Неприемливо е постоянно да напомняте на човека до себе си за грешките му. Ако карате партньора си да се почувства виновен, връзката ви просто няма шанс. Лошите мисли и старите оплаквания трябва да бъдат оставени в миналото: това е единственият начин да продължите напред.

Публикувана на
12 Октомври 2021 година