Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Наш полицай убива съпруга на любовницата си, за да вземат парите му

Видяна: 71360 пъти

Нашенски полицай и любовницата му българка ще търкат доживот наровете на гръцките затвори, заради жестоко убийство, организирано като по филмите. Жертвата им 63-годишният кардиолог Христодулос Каландзакис, бе застрелян с 4 куршума в „Мерцедес“-а му на остров Крит, докато отива при пациент.

Организатор на покушението е жена му Дешка Говедарова, а спусъкът натискал 39-годишният Красимир Карчев. Полицаят си взел тридневен отпуск, за да изпълни „мокрото поръчка“. Целта била двамата да заживеят щастливо с парите, наследени от Каландзакис.
Христодулос Каландзакис и българската му жена Дешка Говедарова живеят богато в голяма къща в Сития. Лекарят е уважаван и търсен. Пари не липсват - само спестяванията на съпруга в банка са над 1 млн. евро.
Тя се запознава с него, когато е била наета за домашна помощница в дома му. Двамата имат голяма разлика – цели 25 години. Това не пречи Христодулос да се разведе с жена си и да сключи брак с довчерашната прислужница. Ражда им се дете и идилията изглежда пълна.
Идва ден, в който Дешка среща във фейсбук приятеля си от училище – полицаят Красимир, с когото са от Казанлък. От началото на новата им връзка до убийството Дешка праща пари на любовника си – по 400 евро, на редовни интервали.
„Знаех, че е омъжена и чаках да поиска развод“, казва Карчев пред полицията и твърди, че приятелката му е имала големи проблеми в брака си, така му била споделила.
Вместо да се разведе, измисля план как да се отърве от мъжа си и да стане наследница на парите и имотите му. По-късно пред съда ще се обявява, че няма нищо общо с убийството и престъплението е самостоятелно решение на любовника й.
„Нямам нищо общо с убийството и решението на Красимир да убие съпруга ми. Животът ми е унищожен. Той дойде тук и се оправдава“, заяви Дешка пред гръцките магистрати. Тя призна, че са имали любовна връзка, но съпругът й грък не позволявал да се разведат. Доказателствата обаче я заковават. Няколко есемеса, изпратени на Красимир на фаталния ден пращат и Дешка зад решетките.
Полицейските служители, които са претърсили дома на лекаря след убийството, са намерили мобилния телефон на съпругата му, която не е успяла да изтрие уличаващите съобщения. В предпоследния есемес 38-годишната българка пише на убиеца: „Може да се наложи да го отменим. Може с него да отиде и брат ми, за да вършат разни неща в кабинета му. Ще ти звънна да се махнеш. Ако е необходимо, не“.
Христодулос трябвало да отиде спешно при пациент, въпреки че имал рожден ден – навършвал 63 години. Дешка му честитила, помахала след „Мерцедес“-а му и последното съобщение на Красимир: „Сега тръгва. Сам е в колата". Карчев чакал в засада на метри от къщата на жертвата. Маскиран като ловец, той стрелял през панорамното стъкло на автомобила. Но не знаел, че има свидетел – 73-годишен съсед, който се обадил в полицията. Показанията на очевидеца довели до ареста на българина.
Приятели на гръка твърдят, че в последно време кардиологът се страхувал за живота си. Знаел, че съпругата му си има любовник от България и се съмнявал дали детето е негово. Искал да бъде направен ДНК тест, но така и не доживял да види резултата.
Пред разследващите Красимир веднага си признал, че е натиснал спусъка, но твърдял, че е бил заплашван от Христодулос. Той твърди, че ходил в Гърция да спасява Дешка от брака й, поемал цялата вина, но доказателствата, че любовницата му е съучастничка, били неопровержими.
В казанлъшкото село Копринка, където е родена Дешка, хората не били изненадани. Те твърдят, че „мозъкът“ на престъплението била нейната майка. Когато тя останала вдовица, заминала за Гърция да гледа стари хора. На остров Крит работела като прислужница на стар учител, развела го и се омъжила за него. Прибрала сина си дъщеря си от България. Учителят също е починал. „В крайна сметка се оказа, че целта им е да се женят да богати мъже и да се възползват от имуществата им. Вероятно учителят е починал от естествена смърт, поради възрастта си, а съпругът на дъщерята, тъй като е по-млад, измислиха план за смъртта му“, каза в ефира на гръцка телевизия Манолис Цобанакис, който е съпруг на сестрата на Христодулос.
Доказателства, че майката на Дешка стои зад плана за убийството на лекаря обаче така и не са намерени. Дешка и Красимир получиха за предумишленото убийство най-суровата присъда – доживотен затвор, въпреки защитата на 7 адвокати и разкаянието на килъра. Красимир Карчев е разведен, има и дете в България. Той е бил помощник оперативен в районното управление в Казанлък. Потомствен полицай е, баща му също е работел в МВР, но бил преместен като шофьор след загадъчната смърт на циганче, пребито зад решетките.
ДНК доказа, че детето е на Христодулос. /блиц
на сн. 1 - Дешка и Красимир, сн.2- надупченият от куршумите мерцедес на убития, сн. 3- убитият съпруг грък

Публикувана на
11 Октомври 2021 година