Новина от категория България
Архив на публикациите

„За нея не ми е жал! Жал ми е за децата!“

Видяна: 54069 пъти

Родителите на двете загинали при пожара деца постоянно ги оставяли сами в апартамента, разказаха съседи. Двамата от скоро били там на квартира, но често правели впечатление със скандалите и обвиненията, които си разменяли.

Емил и Мартина – така се казват родителите на двете загинали при пожара деца на 1 и 4 години, разкриха техни близки. Братът на Емил – Иван, разбрал за нещастието едва по обед и пристигнал пред блок 406 с блъзък на Емил: . „Най-вероятно децата са били сами. Тя, Мартина, се занимава с проституция, взема и наркотици. Емил и той преди вземаше, но спря“, каза другият човек.
На мястото беше и мъж, който не пожела да се представи, но призна, че е приятелят на майката на Мартина: „За нея не ми е жал! Жал ми е за децата!“. И добави, че Мартина не била стока и „пари всичко – от наркотици, проституция, до кражби и т. н.“.Хора, които живеят в злополучният вход на бл. 406 в квартал „Владислав Варненчик“ разказаха, че децата редовни били оставяни сами.
„Бащата ходеше да работи тук-там, където намери, а майката – вечер постоянно изчезваше някъде. Веднъж ми поиска 10 лв. назаем – уж, че били за храна за децата. Взе ги и – хоп на едно такси и изчезна. Чували сме им скандалите често. Наскоро даже тя му крещеше: „Какво?! Не искаш хората да разберат, че си сводник ли?!“, очерта битовите драми един от съседи, който е и зет на възрастната съседка, обгазена при пожара и приета в болница.
В социалните мрежи се появиха и стъписващи коментари от съседи, че родителите може умишлено да са умъртвили децата си.
"Бащата вече беше влязъл в апартамента. Майката крещеше отвън: "Децата ми! Децата ми!", разказа Радко, който първи се притекъл на помощ, а съпругата му подала сигна Според него твърденията за умишлено умъртвяване на децата е безумие: "Това е абсурдно. Но със сигурност бяха мъртви, когато ги изнесоха от апартамента".блиц

Публикувана на
11 Октомври 2021 година