Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Избраха най-красивата кола

Видяна: 25559 пъти

В Париж се проведе 36-ият автомобилен фестивал, на който експерти проведоха редица конкурси и определиха победителите в различни категории. Автомобилите бяха оценявани в шестнадесет категории. Титлата за най-красив хиперавтомобил бе присъдена на Bugatti Bolide. Оценява на 4,6 милиона долара. Той трябваше да се пребори с Mercedes-AMG One, GMA T.50 и Bac Mono 2 за победата в тази категория.
Новият победител е оборудван с 8,0-литров двигател W16 с мощност 1600 к.с. Освен това има специален въздухоуловител, който може да променя формата си, и автоматична система за гасене на пожар в случай на непредвидена ситуация.
Maserati MC20 спечели наградата в категорията "Най-красив суперавтомобил". Съперниците му в категорията бяха Lamborghini Sian, Ferrari Portofino M и Aston Martin V12 Speedster.
DS AERO Sport Lounge спечели в категорията "Най-добър концептуален автомобил".
Mercedes-Benz Vision AVTR беше обявен за "Най-стилен футуристичен автомобил".
Audi Q4 e-tron Sportback спечели в категорията за шоу автомобили. Немският електрически спортен автомобил се изправи срещу BMW i4, Nizzan Z Proto и Renault Megane E-Vision.
Победител в категорията "най-добър дизайн на салона" стана електрическият хечбек Honda e, а ръководителят на глобалния дизайнерски център на Hyundai Санг Джуп Лий беше обявен за най-добър дизайнер на екстериори. Външният дизайн на Hyundai Prophecy е разработен под негово ръководство. /auto.blitz.bg

Публикувана на
08 Октомври 2021 година