Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

10-годишно момиче умря от ковид

Видяна: 15616 пъти

Семейство във Вирджиния се опитва да открие истината как 10-годишната им напълно здрава дъщеря е починала за едва пет дни от Covid-19, пише bg-voice.com. Тереза посещава началното училище Hillpoint в Съфолк, Вирджиния, където има заповед за задължително носене на маски. Родителите й Никол и Джеф Спери са ваксинирани заедно с двамата си по-големи синове. Тереза и най-малкият им 9-годишен син все още не са били ваксинирани, но с нетърпение очаквали да получат право.
Симптомите на Тереза за Covid започнали с главоболие в сряда, 22 септември и треска на следващия ден. След консултация със семейния педиатър в петък те запазили час за Covid тест за следващия понеделник. В неделя вечерта обаче развила силна кашлица, толкова лоша, че я принудила да повърне, затова майка й я завела в местно спешно отделение, където била изследвана за стрептокок в гърлото. „Направиха й рентгенова снимка на гръдния кош и когато се върнаха, казаха, че няма признаци на пневмония от Covid, дробовете й са перфектни, чудесни. Лекарите не изглеждаха загрижени“, спомня си Никол. Така че те се прибрали вкъщи, а Тереза продължила карантината. В рамките на следващите 24 часа тя спира да диша и е откарана в местна болница, а оттам е прехвърлена в Детската болница на кралските дъщери (CHKD) в Норфолк, където умира.
„А аз седя там до мъртвата си дъщеря, която беше напълно здрава, която е дете, което направи всичко, което трябваше да направи. Съвършено здрава дъщеря.“, казва тя. Освен че си е чупила ръката като по-малка, Тереза била здраво 10-годишно социално и щастливо момиче, което никога не е имало грип или дори инфекция на ухото, разказва майка й. „Едно от нещата, които ни разказа, преди да се разболее, беше, че нейната работа е да бъде „класната медицинска сестра “, която да отвежда болните деца от класа в кабинета на медицинската сестра“, спомня си тя.
„Дъщеря ни беше напълно здрава“, написа Никол във Фейсбук.„ И щеше да продължи да бъде тук, ако хората бяха спрели да изпращат болните си деца на училище “.
Конкретно в класа на Тереза не е имало случаи на COVID. /блиц

Публикувана на
06 Октомври 2021 година