Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Ангел беше убит!“, категорична е годеницата на певеца

Видяна: 77541 пъти

„Ангел беше убит на сила!“ Това заяви годеницата на поп фолк певеца Христина Пейкова. Категорична е, лекарите са виновни за смъртта му.
„Той се разболя около 10 септември. Кашлица, повишена температура, но беше адекватен. Накарах го да си направи снимка, оказа се, че има двустранна бронхопневмония. Личната лекарка му насрочи домашно лечение с антибиотици. Лекува се около три дни като кашлицата леко намаля, но температурата му остана същата”, коментира тя пред Нова телевизия.
Джипото го съветва да си закупи апарат, който мери сатурацията. Устройството показва между 79 и 90. „Тя го изплаши, като му каза, че трябва да влезе в болница. Държа се още един ден, нямаше задух, нямаше оплаквания. Вечерта на 13-ти септември започна да има лек задух, да се задъхва, докато ходи, но не е било нещо фатално. На 14-ти отива в две болници, за да бъде приет, но и в двете места му отказват. Казали са му, че няма положителен PCR тест”, разказва още жената.
Звънят и на тел. 112, на място пристига линейка, която също отказва да го откара в болница. Чрез познати успяват да го уредят да влезе в 5-та градска болница.
„Веднага му пускат кислород. Правят му и PCR тест, който е положителен, но нито той, нито аз сме виждали този тест. Едва ли не са му казали, че ако се е забавил с още един ден, е щяло да бъде фатално. През цялото време е на кислород. Започна да ми се оплаква, че му става все по-трудно да диша с маската, но лекарите са му казали, че няма право да я маха”, обясни годеницата.
На 23 септември състоянието му се влошава. Тогава го местят и в болница ИСУЛ. Отново е поставен на кислород, антибиотици и кортикостероиди.
„Вечерта започна да се чувства много зле. Казваше, че този кислород му пречи, че без маската се чувства по-добре, но не му дават да я махне. Гърлото му било сухо, все едно го режат с нож, и че никой не му налива вода в машината за кислорода. За мен те са го убили!”, убедена е тя.
От 5-та градска болница заявиха, че се е наложило транспортиране до ИСУЛ, тъй като те нямат интензивни легла и ако се наложи интубация, те не могат да я извършат. От ИСУЛ отказват коментар пред медиите, но са готови да поканят Христина на среща, за да й покажат всички документи.

Публикувана на
28 Септември 2021 година