Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Лунен календар за октомври

Видяна: 10919 пъти

Редица култури и религии използват фазите на луната за лунен календар, с който съобразяват дейности, действия, обреди, ритуали и като цяло множество аспекти от живота си. В наши дни говорим за диета, козметични процедури, връзки, сватба и бизнес според лунния календар. За да ни бъде полезен лунният календар, важно е да опознаем фазите на луната и енергията, която носят те, така, както древните хора са го правили. Кои са фазите на луната?
Новолуние X Това е първата фаза на лунния цикъл.
Асоциира се с новото начало, новите цели, новата мисия, която може да е свързана с всичко – ментални, духовни, физически цели. В тази фаза е най-подходящият момент да планираме и да си поставяме цели.
Изгряващ полумесец
Тази фаза е най-подходяща за обявяване на намеренията, за да се заредят с енергия те и да се случат. Ако намеренията са тайна и не може да ги обявите пред други хора, запишете ги на лист.
Първа четвъртък
Време е да изпълним мисията си, да посрещнем предизвикателствата.
Нарастваща луна
Фазата е подходяща за нанасяне на корекции и промени по плана ни, да го направим по-успешен. Периодът е идеален за анализиране, израстване, поука от грешките до тук.
Пълнолуние
Сега е моментът да осъществите и разгърнете изцяло мисията си, да преминете през нея. Луната е с вас.
Намаляваща луна
Период за благодарности, изразени към хората, които споделят пътя ни към целта и мисията ни.
Последна четвърт
Простете на хората, които са ви пречили, наранили или спъвали по пътя. Това ще ви донесе спокойствие.
Залязващ полумесец
Време за почивка, признателност към всички, които са ви помогнали. Признателността ни прави по-добри и стойностни хора, дава нов смисъл на живота ни. Не пропускайте този период.
Лунен календар за октомври
Лунният календар ще ви помогне да прецените в кой ден в коя фаза на луната се намирате, за да изпълните мисията си и да съобразите действията си с нея. Октомври започва с лунен ден 25 и намаляваща луна, продължаваща до 6 октомври, когато в 14:05 настъпва новолуние. Седми октомври е лунен ден 2 и началото на растящата луна. Фазата продължава до 13-ти октомври, когато в 6:25 навлизаме в първата четвърт на луната. От следващия ден стартира фазата на растящата луна, която продължава до 20-ти октомври. На 20-ти октомври настъпва пълнолунието. От 21-ви октомври навлизаме във фазата на намаляващата луна, която завършва на 28 октомври с последна четвърт на луната. На 29-ти октомври започва фазата намаляваща луна, с която приключваме месеца. Actualno.com

Публикувана на
28 Септември 2021 година