Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Клетата Корнелия, как ще свързва края, мъжът й вече няма да получава заплата от 30 бона на месец

Видяна: 125640 пъти

Съпругът на Корнелия Нинова е разжалван в гиганта „Лукойл”. Митко Нинов дълго време беше шеф на дирекция „Развитие и експлоатация” със заплата 30 000 лева на месец, но постът вече се заема от друг, показва справка в сайта на компанията, което се е отразило и на месечното му възнаграждение.
Каква е причината главоломно растящата му кариера рязко да се обърне в обратна посока, не се знае.Със сигурност не е излизане в пенсия, тъй катое само на 54 години и се нуждае от още доста стаж, преди да мине в пенсионна възраст.
Докато беше началник в мощната компания за горива, получаваше драстично по-висока заплата от жена си. Разписваше се срещу 30 хиляди лева. Благодарение на това успяха да изучат сина си в един от най-скъпите университети в САЩ, като за обучението му са дали над 240 хиляди долара.
Откакто влиза в „Лукойл”, не без помощта на близкото приятелство на Корнелия с боса на българския клон на „Лукойл” – Валентин Златев, Митко винаги е работил в лъскавия централен офис на фирмата на столичния бул. „Тодор Александров” 42, където редовно паркираше беемвето си за 50 хиляди лева, докато жена му публично съчувстваше на бедните и онеправданите.
Шеметната кариера на дипломирания математик Митко Нинов започва през далечната 1998 г., когато той е митничар по времето на Иван Костов. По-късно, вече набрал опит,прави фирма „Интер проект 3”, която развива консултантска дейност. Преди да се изстреля до високите етажи на „Лукойл”, прехвърля бизнеса си на роден милионер, известен със своето „Бентли”, който е близък приятел на червеното семейство.
Не е ангажиран с партийните дела на жена си, въпреки че я подкрепя присъствено на всички партийни сбирки и митинги. На 31 август тази година двамата отпразнуваха 31 години от сключването на брака си.
Корнелия и съпругът й са израснали през няколко къщи в Мизия, но се откриват едва като студенти в СУ. Той е с 2 години по-голям от нея и учи заедно с кака й Руми. Именно сестрата на шефката на БСП ги запознава на студентски купон, след което двамата набързо вдигат сватба и стават родители на син Рафаил.лупа

Публикувана на
28 Септември 2021 година