Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Потрес в „Гласът на България“, на младеж майка му изчезва в реката, сестра му се самоубива

Видяна: 44440 пъти

Тежка драма беляза предаването "Гласът на България" по bTV. 25-годишният Димитър разтърси зрителите с разказ за трудната си съдба. Татуираният певец изпълни парчето Ейми Уайнхаус „Back to Black” и остави Иван Лечев, Дара, Любо Киров и Галена без думи. Оказа се обаче, че младежът е загубил най-близките си хора още на 18 години.
„Един ден просто ме събудиха да ми кажат, че мама я няма и я търсят с хеликоптер. Живеехме до една река, тя беше паднала вътре и водата я беше отнесла. Един ден просто ей така изчезна. Официалната версия, според криминалистите, е, че става въпрос за самоубийство. Отказвам да приема и се надявам да е просто нещастна случка”, сподели участникът от „Гласът на България”.
Трагедиите обаче не секват. Само десет месеца по-късно се самоубива сестра му. Една сутрин тя се нагълтва с хапчета и за 10-15 минути й спира сърцето. 45 минути се опитват да я съживят, но без какъвто и да е ефект. „Чувствах се изгубен, не знаех как са филтрирам емоциите си. Много често бягах от емоциите си с помощта на алкохол или дрога. Исках да спра да съществувам. Бях напълно изгубен”, признава Димитър във визитката на шоуто. В тежкия момент той се хваща за музиката, която му помага да се справи с болката и мъката по майка си и сестра си.
Менторите и зрителите на „Гласът на България” останаха без думи след признанията му. Младежът си заслужи четири обърнати стола, а Иван Лечев, Дара, Любо Киров и Галена се надяваха той да се присъедини към техния отбор. Изненадващо за всички, но 25-годишният талант избра Галена и отиде в нейния отбор.
Димитър е роден в Стара Загора, после 16 години в Чехия, а в момента в Пещера с леля си и чичо си. Там работи в завод, който произвежда хранителни добавки за животни. Именно леля му и чичо му са единствените му близки хора и талантът се връща в родината си, за да е близо до тях. Димитър признава, че е с различна сексуална ориентация
„Първоначално признах на сестра си, родителите ми разбраха после сами. Беше драматично, не го приеха изобщо добре. Водиха ме при психолози с надеждата да променят нещо в мен. Там им беше обяснено, че грешката не е в мен и те свикнаха с този факт. Не им остана друг избор”, обясни той за предпочитанията си към мъжете.

Публикувана на
27 Септември 2021 година