Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Младежът, оставен на стълбите на болницата в Асеновград, бил докаран вече мъртъв

Видяна: 121620 пъти

Близките на починалия пред болница в Асеновград 27-годишен мъж твърдят, че линейката е закъсняла фатално и това е причинило смъртта на младежа. Починалият младеж от близкото до града село Болярци е стоял на стълбите пред болницата повече от час. По случая проверка започнаха вече прокуратурата и полицията.
Дежурната лекарка обясни, че е бил докаран мъртъв от близките му, които го оставили в одеяло пред вратата, предава NOVA, "Взех слушалка да чуя сърдечна дейност. В периферията не се напипа пулс. Зениците му не се разширяваха на светлина", заяви д-р Деница Цанкова, дежурен лекар в „Спешно отделение“- Асеновград.
Тъй като смъртта е настъпила по неизяснени обстоятелства, по закон лекарят няма право да го приеме в здравното заведение. "Може да е насилствена смърт, може да е криминално деяние, може някой да го е бил. И това е обект на полиция, на съдебна медицина. Повиках дежурен екип на полицията да дойдат и да поискат обяснения от близките", разяснение д-р Цанкова.
Близките на 27-годишния мъж твърдят, че от няколко дни не се чувствал добре и вчера припаднал в дома си. Затова повикали линейка. "Веднага тръгваме, обаче 45 минути я нямаше бързата помощ. И след което аз се принудих да го кача в колата и да си го закарам лично в болницата в Асеновград. Мисля, че по пътя почина", казва бащата Йордан Христев.
От Спешна помощ обясниха, че сигналът е постъпил за епилептичен гърч и екипът е тръгнал веднага, закъснение не е имало. "Адресът е получен на екран в 13.27 минути. Екипът е отпътувал в 13.28. В 13.53 минути е освободен, защото не е намерен пациентът на адреса. Пътят оттук до Болярци е 7-8 минути в зависимост от трафика", заяви Марияна Кърджалиева, дежурна сестра в Спешна помощ - Асеновград.
Близките са отказали аутопсия. /марица

Публикувана на
26 Септември 2021 година