Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Още разкрития за българина, убил баща си и малката си сестра

Видяна: 26901 пъти

„Предупреждавахме баща ни за Майкъл. Той имаше наследствено заболяване, което се отрази на психиката му. Казвахме му, че симптомите му се обострят, но той беше прекалено любящ и прощаващ“. Това разказаха ексклузивно пред BG VOICE двама от синовете на Майкъл, който беше убит в Ню Йорк заедно с 12-годишната си дъщеря.
Българинът се скарал със сина си, който носел неговото име и се стигнало до убийство. На място са заклани Майкъл-старши и 12-годишната София. Телата им ще бъдат изпратени в България, където ще бъдат погребани в Троян. Желанието е било на една от жертвите – бащата, който още приживе е помолил да бъде положен в родния си град. Синът му – Стефан Андреев научава за семейната трагедия докато учи в Американския университет в Благоевград. По това време брат му Кристиян служи в американските военно-въздушни сили. Михаил Андреев бяга от комунистическия режим в България през 1987 година.
В САЩ той сменя името си на Майкъл и продължава занаята на дядо си – правенето на надгробни камъни за ортодоксалните християни в ъпстейт Ню Йорк.
В неделя вечерта големият син на Майкъл – Майкъл-младши и баща му започват да се карат. Според щатската полиция скандалът прераства в двойно убийство. Според полицията момчето намушква фатално баща си и 12-годишната си сестра София. „Те се караха постоянно“, разказва Стефан. Свидетел на ужаса става най-малкия брат – 9-годишният Иван. Сега той е в грижите на държавните институции. „Надявам се скоро да може да е с нас. Но легалната система тук пречи. Позволяват ни да го виждаме, но е трудно за него да разбере какво се случва особено като е без семейството си. Травмиращо е за всеки“, продължава Стефан.
Според него, 22-годишният Майкъл Андреев-младши е страдал от шизофрения – по наследство от биологичната им майка и баба. „Симптомите на Майкъл се влошаваха“, разказва той. „Много пъти предупреждавахме баща ни и казвахме на семейството ни, но нищо не се направи. Баща ни беше твърде любящ и прощаващ към Майкъл за всичко, което той правеше, независимо колко лошо“, обяснява още Стефан.блиц

Публикувана на
26 Септември 2021 година