Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Младеж почина, докато чака линейка, тялото му стои на земята пред спешното в Асеновград

Видяна: 65840 пъти

28-годишен почина в дома си в село Болярци, община Садово, докато чака линейка от Спешния център в Асеновград. Човекът посинял и близките му се принудили да го закарат със собствен превоз до болницата. Когато пристигнали, той вече бил мъртъв.
Тялото му престоя на земята, което отприщи истинска буря в социалните мрежи. "Не знам случаят какъв е, но редно ли е мъртъв човек да лежи на земята повече от 30 минути, а 3-4 човека с бели престилки да стоят пред вратата на спешното и да пушат цигари", изригна Валентин Димитров. Той е публикувал и снимка, на която си вижда как близките на починалия плачат около автомобила, а тялото на мъртвия е проснато на земята.
"Има си ред. Ако е мъртъв, трябва да пристигне полиция", опонира Гергана Варадинова.
На фотоса обаче ясно се вижда, че до трупа има полицейска кола.
"Като има ред, трябва човекът да лежи на земята ли? Ако на вас това ви се случи", пита Веселин Джоков, неодобрявайки това, което е станало.
Случаят с починалия от с. Болярци отприщи поредна вълна на недоволство срещу медици, без обаче тези, които ги хулят, да са наясно как стоят нещата.
"Никъде по света няма медицински служители, които по цял ден да гледат телевизия и през пет минути да пушат. Само при нас е така, което е много жалко в случая", сипе огън и жупел асеновградчанин./монитор

Публикувана на
25 Септември 2021 година