Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

3-годишна пловдивчанка, орисана да стане кинозвезда, с първа роля във филм

Видяна: 58440 пъти

3-годишната чаровница Ралия е орисана да бъде след години една от новите кинозвезди на България. Това й предрекла на партито й, когато е станала на годинка, случайно появила се непозната жена. „Това момиче все по червени килими ще върви! Ще е кинолюбимката на България!“, било заклинанието и, преди да изчезне ненадейно, както се и появила.

Динко ПЕТКОВ

Дъщеричката на собственика на пловдивското издателство „НИТОН“ Николай Тончев не приел насериозно предричането. Сега, обаче, е на друго мнение. Повярва, че киносъдбата е предопределена за Ралия. Причина за промяната е, че тя е била поканена да участва първата част на филма „Ботев отвъд понятното“ на все по-популярният изследовател на историята пианиста Иван Тренев. Той разкрива
неизвестни и неясни до момента факти около делото на поета-революционер.
Потвърждава, че родното място му място не е Калофер, а е село Осен! За първи път ще видим дядо Петко - баща на Ботьо Петков, който пък е бащата на Ботйов. Също за пръв път ще бъде снимка на даскал Ботйо Петков и Иванка Ботйова. Във филма убедително се разкрива ролята на масонството в борбите за освобождението на българите от османско иго и връзката по масонска линия между капитана на параход Радецки с Христо Ботйов. Доказва се, че двамата заедно са работили.
През ноември т. г. ще бъде заснета втората част на филма. Зрителите ще узнаят неизвестни моменти от биографията на даскал Ботьо Петков! За първи път ще се разкрият данни за членството на Христо Ботйов в Първия комунистически интернационал. Изненадата ще бъде визитната картичка на капитана на „Радецки“ Дагоберт Енглендер, подписана до Христо Ботйов, месеци преди акцията " Радецки - Козлодуй". С това се потвърждава, че Ботйов и Енглендер са се познавали от преди завземането на кораба.
С документи ще се разкрие пълното име на Христо Ботйов, което е Христофор Ботйов Петков.
Малката актриса Ралия Тончева играе във филма най-прилежната ученичка на даскал Ботьо. На чина с нея е и батко й Боби Тончев.
Бъдещата кинозвезда на България констатира, че баща й също е Христо Ботев. На въпрос защо, отвръща: „Гледа като Ботев, когато не съм непослушна. И аз слушам, нямам друг избор!“. А за кариерата й в киното, казва: „Съгласна съм, но трябва да стана красива като мама!“.

Публикувана на
25 Септември 2021 година