Архив на публикациите

TikTok фразите, които трябва да знаете

Видяна: 9943 пъти

В последно време платформата се превърна в истинска попкултурна суперсила, обхващаща всичко - от мода до танцови видеа. Едно нещо, което TikTok промени завинаги, е жаргона - социалната медия си има цял списък с думи, познати само на феновете ѝ. Приложението ражда нови забавни, саркастични, а понякога и направо абсурдни фрази. Ето пет от тях:
Cheugy
“Cheugy” – или “чуги”, както би изглеждало написано на кирилица – е непреводима на български дума, която описва наскоро излезлите от мода неща. Става дума за дрехите, които до вчера са ни изглеждали готини, a сега са просто... криндж. В TikTok, изразът се използва най-вече като подигравка спрямо милениалите (поколението преди gen z), които още следват отминали трендове като скини дънките и сандалите с платформа.
Main character
Ако ние българите си казваме “Излез от филма!”, то TikTok ни приканя да влезем в него. В приложението наскоро нашумяха видеата за “главната героиня” (на англ. – “main character”) – типът момиче, което гледа на живота си като на кино продукция и се радва на всеки момент.
Romanticize your life
Подобно на израза “главната героиня”, мотото “романтизирай живота си” (на англ. – “romanticize your life”) ни приканва да гледаме на дните си през розови очила. Тук идеята отново е да си представим, че сме герои в книга или филм, и да превърнем обикновените моменти в специални. Например като си пуснем любима песен. Кой би предположил, че TikTok може да бъде толкова вдъхновяващ?
Simp
Още един непреводим израз, “simp” (което на български би звучало като “симп”) означава да си падаш по някой наистина много. Думата се използва също и за да опише онези момчета, които не спират да ти досаждат. Типът, който сякаш не знае смисъла на думата “не”. За съжаление, май всички познаваме такива.
That girl
За финал да поговорим за “това момиче” (на англ. – that girl). Тя е младата жена, която има всичко - перфектно тяло, убийствен стил, продуктивна рутина. Напоследък TikTok се изпълни с видеа, показващи ни как да се превърнем в нея, давайки ни съвети за всичко от йога до зеленчукови сокове. И макар идеята зад “това момиче” да е надъхваща, все пак е важно да си припомним, че понякога, да си пуснеш Netflix и да хапнеш пица също е напълно ОК.
/дарикнюз

Публикувана на
25 Септември 2021 година