Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ето го 22-годишният българин, заклал баща си и сестричката си

Видяна: 84120 пъти

От вчера щатските медии гърмят за драмата с 22-годишния българин. Майкъл Андреев-младши е задържан за предполагаемо убийство на своя съименник и баща Майкъл Дж. Андреев – старши на 67 години и 12-годишната си сестра София Трусова.
От полицията съобщиха, че са се отзовали на сигнал от 1402 State Route 167 в неделя в град Уорън, Ню Йорк за нападение с нож, предаде "БГ Войс".
Свидетел става 9-годишният най-млад син на Майкъл-старши. „Малкият брат чува и вижда намушкванията. Той бяга от къщата, търси помощ. Връща се обратно в къщата защото знае, че 12-годишната му сестричка е в къщата. Намира я с прободни рани, бяга отново навън и отива при съседите, които се обаждат на полицията.“, казва Джак Келър, говорител на щатската полиция в Ню Йорк
На мястото полицаите открили Андреев-старши и малката София мъртви.
„Адреев-младши е на терасата на втория етаж. Той изглежда скача от там с нож в ръка и изглежда има рани, които сам си е причинил.“, казва серж. Келър от щатската полиция. Откаран е с хеликоптер в болница където по-късно е арестуван.
Само преди два месеца той публикува в инстаграм снимки от семейно пътуване до Русия, на които пише – „Господи, обичам семейството си“.
Според неговия брат Стефан, който учи в Американския университет в Благоевград, Андреев-младши страдал от шизофрения, вероятно по наследствена линия от биологичната им майка.
„Баща ми беше любящ човек, който винаги поставяше на първо място семейството си. Роден в България, той беше трудолюбив човек и обичаше занаята си. Като имигрант в Съединените щати от бивша комунистическа страна, той познава трудностите. Той обичаше всичките си деца, до самия край“, казва един от синовете му. Те са общо петима братя и сестри.
По време на убийствата Стефан е в България където учи в Американския университет. Завърнал се обратно в Ню Йорк както и другият му брат, който служи във военноморските сили.
А съпругата на Майкъл Андреев е в Русия и също се прибира към САЩ. Властите търсят контакт с биологичната майка на Майкъл Андреев-младши Елена, която също живее в Русия.
Кампания е събрала $ 5500 от необходимите $ 75 000 към сряда. Тя е предназначена за покриване на разходите за погребение, пътуване и за подпомагане на грижите за по-малкото дете.

Публикувана на
24 Септември 2021 година