Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Ума Търман направила аборт като ученичка

Видяна: 25437 пъти

Холивудската звезда Ума Търман разкри „най-мрачната си тайна“. В повод за това се превърна решението на Върховния съд на САЩ да приеме забраната за аборт в Тексас.
„Има толкова болка в тази история. Това беше една от най-мрачните ми тайни досега. Аз съм на 51 години и споделям с вас историята си от дома, в който съм отгледала трите си деца – моята гордост и радост. Животът ми досега е необикновен, понякога изпълнен с болка, предизвикателства, загуба и страх – подобно на този на много други жени. Но отново като техния бе белязан от кураж и състрадание“, пише в есе към The Washington Post звездата от „Криминале“. В писменото си изявление актрисата разказва за първи път, че самата тя е направила аборт. Това се е случило в тийнейджърските й години, когато изненадващо забременява от много по-възрастен мъж. Търман обяснява, че е обсъдила възможностите пред себе си със своето семейство, след което е направила аборт при състрадателен германски лекар.
„Заченах моите красиви, магични деца с мъже, които обичах и на които се доверих достатъчно, за да се осмеля да родя децата им. Не съжалявам за пътя, който съм извървяла. Аплодирам и подкрепям жените, които взимат различни решения. Абортът, който направих като тийнейджърка, беше най-трудното решение в живота ми, което ме натъжава и досега. Но това беше пътят към изпълнения ми с радост и любов живот, който имам. Изборът да не продължа тази ранна бременност ми позволи да порастна и да бъда майката, която исках и имах нужда да бъда“, категорична е още звездата. Според приетите легалните разпоредби в Тексас, прекратяване на бременност няма да бъде законна дори при изнасилване или кръвосмешение, а всеки, помогнал на някой да направи процедурата, може да бъде подведен под съдебна отговорност. /монитор

Публикувана на
23 Септември 2021 година