Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

7 ретроградни планети предизвикват главоболия

Видяна: 11773 пъти

Ретроградните планети винаги са звучали плашещо за хората. И има защо. Обикновено периодите на ретроградност са много важни, объркващи и често пълни с провокации. Това е време на осъзнаване. Този месец има седем ретроградни планети. Вероятно най-осезаемо ще усетим ретроградния Меркурий. Ето какво все пак трябва да знаем за всяка една от тези планети и кога са ретроградни.

Меркурий (от 27 септември до 18 октомври)
Ретроградният Меркурий вероятно е ретроградата, от която ще се оплаквате най-много. По това време той ще е в знака Везни. Когато планетата на комуникациите и разума е ретроградна, всичко има начин да се отклони от релсите, още повече заради знака Везни, ще се нарушава добрата комуникация, дипломатичността, желанието за хармония. Склонни сте да казвате грешни неща в неподходящия момент, забравяте важни срещи, закъснявате. В крайна сметка ретроградният Меркурий не е подходящ момент за стартиране на нови проекти. Това обаче е перфектната възможност да се върнете към недовършените.
Плутон (от 27 април до 6 октомври)
Когато Плутон – планетата на смъртта и прераждането – е ретроградна, започва време на вътрешна трансформация. Ретроградният Плутон има начин да ви насърчи бавно да се откажете от нещо, за да можете да освободите място за нещо ново. Плутон също е планета, която управлява контрола, манипулацията и вашите по-тъмни импулси и когато е ретроградна, те се разкриват с пълна сила.
Сатурн (от 23 май до 10 октомври)
Сатурн е невероятно тежка планета, която насърчава отговорността, дисциплината и зрелостта. Когато Сатурн се движи напред, без да е натоварен от ретроградно движение, той има начини да налага закони. Въпреки това, когато Сатурн е ретрограден, правилата стават по-леки, тъй като планетата си почива от интензивния си контрол. Тази ретроградна планета може да ви помогне да преосмислите работната си етика и усилията си.
Юпитер (от 20 юни до 18 октомври)
Юпитер е планетата на разширяване, приключения, мъдрост и спонтанност.
Когато Юпитер се изяви, няма как да не забележите въздействието му – той кара нещата да се чувстват по-силни и наситени.
Но когато Юпитер е ретрограден, неговата дива природа става по-кротка и яркостта му става по-слаба. Въпреки това, ретроградният Юпитер също има начин да насърчи вътрешния ви растеж и да ви помогне да разширите духовната си страна.
Нептун (от 25 юни до 1 декември)
Няма по-мечтателна планета от Нептун. В края на краищата тази планета управлява вашето въображение, вашата интуиция, вашето подсъзнание и вашата способност да надхвърлите реалността. Нептун обаче има начин да ви накара да повярвате почти във всичко, тъй като тази планета също може да бъде доста илюзорна и дезориентираща. По време на ретрограден Нептун някои от тези илюзии могат да бъдат разбити, което ви дава по-дълбоко чувство за яснота относно истината, която ви заобикаля.
Хирон (от 15 юли до 19 декември)
Хирон е планета (или технически астероид), която е неразривно свързана с вашата уязвимост и несигурност. Той има начин да разкрие най-съкровените ви рани, но също така има начин да ви покаже как да ги лекувате. Когато Хирон е ретрограден, той ви насърчава да ровите дълбоко в сърцето си, за да обърнете внимание на емоционалните борби, които пренебрегвате. Тази ретрограда може да бъде невероятно лечебно преживяване.
Уран (от 19 август до 18 януари 2022 г.)
Уран е планетата на непредсказуемостта, индивидуалността и футуристичното мислене. Тази планета винаги е на две крачки напред, хвърляйки светкавични промени, където намери за добре. Когато обаче Уран е ретрограден, интензивността на неговата нестабилност става по-слаба. Вместо това, ретроградният Уран насърчава вътрешната промяна, докато намерите смелостта да прегърнете автентичната си личност. В крайна сметка тази ретроградна планета може да ви научи на доста неща за вашата независимост. /лупа

Публикувана на
21 Септември 2021 година