Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Защо братът на Стоичков получава заплахи от близки

Видяна: 22509 пъти

Цанко, братът на най-добрия ни футболист за всички времена Христо Стоичков, сензационно обяви, че иска да влезе в политиката, да стане депутат и да даде своя дан за промяната на държавата към по-добро. Неотдавна неочаквано той обяви намерението си да създаде своя партия с впечатляващото наименование „Ние, народът“, с която се надява да събере 5000 гласа до Нова година, след което да я регистрира в съда.
Подхожда съвсем сериозно към бъдещото си начинание и дори е тръгнал на частни уроци, където трупа правни знания, за да се запознае подробно със законите на държавата. На ден изчита по една професионална книга за политика, има и програма на телефона, с която обогатява знанията си. Другото му настолно четиво е Библията.
След като признава, че ще атакува парламента на някои от следващите избори обаче, той се сблъсква с първите сериозни проблеми. „Получих заплахи, но не искам да коментирам какви са. Когато мога да говоря, ще ви дам интервю. Нямам обяснение защо са нападките към мен. Дори няма да ги коментирам, само ще кажа, че са от близкия ми кръг, но аз няма да се откажа. Ще регистрирам партията си и ще се явя на избори. На следващите парламентарни избори едва ли ще успея, но на някои от бъдещите ще стане. Българинът си иска промяната. Вече имам и съмишленици. Обещавам, че няма да има никакво задкулисие, ако народът прецени и ми гласува доверие“, заяви пред „Галерия“ Цанко.
Ако има власт, първата му работа ще е да направи ревизия на всички кметове и обществени поръчки, които изпълняват – законни ли са, или не.
„Сега например искат да махат Халите в центъра, откъде-накъде, защо не питат хората какво искат? И като почнем да питаме за всичко народа, ще спре и да се краде, а всички ще са подсигурени. Ето един пример – има обществена поръчка за автомагистралата, пускат се всичките 15 фирми, които участват. Тегли се пред трите телевизии победителят на живо, и печели най-добрият. С аргументи се избират всички, така няма да има наши и ваши“, убеден е той.
Още не е ясно дали ще покани в партията си своя прочут брат, както и Венци Стефанов, когото много харесва.
„Не се моля на брат ми за пари. Във времена на пандемия не можеш да започнеш бизнес, защото не си сигурен дали, ако отвориш, няма да затвориш. Всеки се е свил и го е страх. Завиждат ми заради него, а аз каква вина имам, че той е най-известният българин в чужбина. Това ми тежи от 1990 година. И аз сърце имам и душа нося. И работа не мога да си намеря. Така тръгнах да си търся при един бизнесмен, който е близък до брат ми. И той ми вика: „Е, как така опря до мен!? Звънни на Христо и той ще ти оправи живота“. Не съм искал пари от този човек, а работа! До 18-19 години съм лежал на брат ми, сега няма да лежа. Да, той е номер 1, но аз съм отделен човек и не е длъжен да ме гледа“, споделя Цанко неволите си, който в началото на пандемията мислел, че коронавирусът е измислица и някаква шега, но го изкарал два пъти.
За щастие не успява да зарази дъщеря си, както и приятелката му своето дете. Карал болестта много тежко първия път. В началото дори има чувството, че ще умре. Не можел да стане от леглото и накрая се наложило да влезе в болница. След това ковидът го повтаря, но по-леко, затова се лекува вкъщи.
„Още малко да се наредят финансовите пластове, и коронавирусът ще изчезне. Това е биологическа война, за да станат бедните по-бедни и богатите – още по-богати. Не знам кой го разработи тоя вирус. Някои хора знаят, но те са на много високо ниво капсуловани. Ето, Тръмп се разболя, биха му една инжекция и се оправи, а тук хората умират“, разсъждава геополитически Цанко.

Публикувана на
15 Септември 2021 година