Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Мед. сестри слагали половин доза ваксина, другото продавали

Видяна: 21533 пъти

Нов скандал относно ваксините избухна, този път в Турция. Наскоро разследване на три медицински сестри, обвинени в продажба на фалшиви ваксини, разкри по-страшна реалност. Доклад на държавната телевизия TРT Хабер разкри, че заподозрените са инжектирали половината от съдържанието на ваксините, а останалото количество са продавали.
Медицинските сестри са работили в частна болница и са приложили по половин дози ваксини срещу COVID-19 на неизвестен брой хора.
Заподозрените са обвинени в продажба на дозите по 15 евро (150 турски лири) за флакон, въпреки че не е ясно на кого са продали ваксините в страната, тъй като ваксинациите са безплатни и лесно достъпни.
Те продавали дори и празните флакони от използваните ваксини за по 20 лири, като твърдели, че някои си правели колиета от тях.
Сестрите бяха задържани миналата седмица. Други трима служители на същата частна болница бяха освободени под гаранция в очакване на окончателното решение на съда. Заподозрените ще бъдат съдени по обвинения в измама, застрашаване на здравето на другите и подправяне на официални документи за ваксинация. /лупа

Публикувана на
15 Септември 2021 година