Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Стари седесари отказали бат Петьо

Видяна: 15616 пъти

Не само разделената десница, но и острата реакция на стари седесари е отказала Петър Стоянов от битката за президент. След като в публичното пространство се завъртя слухът, че ГЕРБ ще издигнат първия демократично избран държавен глава за техен кандидат, стари седесари скочиха на нож срещу този план. Дълго време той мълча и едва снощи в открито писмо обясни, че няма намерение.
Много фенове го нарекоха отново техния президент и припомниха слогана „ТОЙ Е!”, с който адвокатът от Пловдив спечели изборите в зората на демокрацията. Други обаче отсякоха, че ако приеме да бъде човекът на ГЕРБ, това ще е груба грешка и пълен провал за него.
Една от най-острите реакции бе на стария седесар и бивш кмет на Дупница Панчо Панайотов, който отсече, че ако Стоянов тръгне към "Дондуков"2, то той ще извади истината за това как е бил издигнат за президент, която само той и Желю Желев знаели. Други пък стигнаха още по-далеч, като извадиха „кирливи ризи” от биографията на синия президент, като уличиха цялото му семейство за връзки с бившата ДС и дори написаха, че съпругата на Стоянов - Антонина била вербувана от ЩАЗИ по време на следването си в Лайпциг.
В негова защита, но против това да се кандидатира се обяви Мария Капон, която заяви: „Кандидатурата за Петър Стоянов е слух, който върви от няколко месеца. Това е бил моят президент и е един от най-успешните, които България е имала. Не намирам за сериозно някой да се качва на гърба му”, отсече депутатката.
Ако ГЕРБ издигне Петър Стоянов за президент, аз няма да гласувам за него, отряза шансовете за подкрепа и бившият служебен премиер Стефан Софиянски.
Разбира се, не само крайните реакции на сини симпатизанти са пресекли желанието на Стоянов да се впусне за пореден път в битка за "Дондуков"2, но и почти сигурните прогнози, че най-вероятно Румен Радев ще спечели втори мандат и за него, сочен като "най-успешният президент на България" би било унижение да претърпи подобна катастрофа. /лупа

Публикувана на
14 Септември 2021 година