Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Ще си намалят ли парите наполовина!?

Видяна: 11651 пъти

Общинските съветници ще гласуват предложение, което може да намали парите им наполовина до края на календарната година и цялата 2022 година. Това предложение е на независимия общински съветник Георги Величков.
На последната сесия той бе подложен на кръстосан огън, тъй като заради негово незаконосъобразно предложение се наложи извънредна сесия на Общинския съвет, което ще коства парите от бюджета. Проблемът тогава бе с Такса „Смет” за бизнеса, която не можеше да бъде намалена в средата на годината.
Явно, за компенсация на събитията от последната сесия, Величков е предложил всички т.нар. представителни разходи на общинарите да не се изплащат за следващата година. Цифрово това означава, че общинските съветници взимат по 400 лева за една сесия, която трае няколко часа, 52 лева за комисия, която трае по-малко, както и 1060 лева за представителни разходи на месец. Последните се осребряват с фактури за консултанти, офис консумативи , гориво, помещения под наем и други. Ако предложението бъде прието, това означава, че близо 700 000 лева ще бъдат спестени от Общинския съвет до края на 2022 година.

Публикувана на
14 Септември 2021 година