Новина от категория България
Архив на публикациите

Ужасия, ТИР уби две малки деца и баща им, майката тежко ранена

Видяна: 101584 пъти

Две малки деца с баща им са сред жертвите на брутална катастрофа, която предизвика ТИР снощи в Айтос.
Той се е движел в посока от Руен към кръговото на Айтос. В участъка пука гума и блъска два автомобила, които са се движели пред него. Тежкият инцидент стана в Айтос около 22 часа. Тежкият камион се е преобърнал в градинката срещу Горското стопанство. Шофьорът се казва Валентин Вълчанов, на 32 г. от Бургас. Алкохолният му тест е отрицателен. Той също е пострадал сериозно и е в болница.
При влизане в Айтос откъм Руен шофьорът не е видял легналия полицай на пътя, чиято роля е колите да намалят скоростта. Товарният автомобил е подскочил и навлязъл в насрещната лента. В обратната посока се е движел семейният джип Волво, управляван от 32-годишният Нури Джелил. В колата с него са били съпругата му Фатме (32 г.) и двете му деца – момченце на 9 г. и момиченце на 6 г. Тирът, пълен със зърно, ударил странично джипа. Вследствие на удара двете превозни средства се блъснали първо в мантинела, изхвърчали в градинката и се забили в няколко дървета.
Ударът е бил толкова жесток, че лекият автомобил буквално е съсечен на две след удара в мантинелата и дървото. Нямало е никакъв шанс за возещите се на задната седалка деца, както и за баща им Нури. Тялото му е раздробено, крайниците са разкъсани.
Момченцето Джелил е намерено на задната седалка. То е било притиснато от ламарините на разцепената кола, а момиченцето Айфер е изхвърчало на 5-6 м настрани.
И тримата са починали на място.
"Ужасия! Виждам три линейки, пожарна, както и патрулни автомобили. Пътят е отцепен. Станало е нещо страшно", разказва очевидецът Иван Николов от Айтос.
С линейка на Бърза помощ в УМБАЛ-Бургас е докарана оцелялата по чудо 32-годишна майка на двете деца, съобщава "Флагман". Семейството е било със собствения си автомобил джип Волво на гости в село Чукарка и се е прибирало в Айтос, където имали къща и собстен бизнес за преработка на животински отпадъци. Жената е с травма на гръдния кош, предполага се, че има счупвания и на долни крайници.
на сн. 2 - загиналият Нури и съпругата му

Публикувана на
14 Септември 2021 година