Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Нито Петър Стоянов се е предлагал, нито някой го е питал, правят си сметки на негов гръб

Видяна: 15677 пъти

Президентът на България (1997 - 2002) Петър Стоянов обяви ще бъде ли кандидат за президент от ГЕРБ. Депутатът от партията Тома Биков обяви, че той е едно от имената, които ГЕРБ-СДС обсъжда като възможен кандидат за президентските избори на 14 ноември. Ето какво каза видният пловдивчаин:
"От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения за и против евентуалната ми кандидатура за президент – дебат, за който не съм давал никакъв повод. Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент. Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.
Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин.
Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания. Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество."

Публикувана на
13 Септември 2021 година