Новина от категория България
Архив на публикациите

Уволниха дисциплинарно проф. Балтов от „Пирогов“

Видяна: 18910 пъти

Като дисциплинарно са опитали да представят уволнението от "Пирогов" на проф. Асен Балтов, пише "Труд".
След две операции сутринта изпълнителният директор на болницата проф. Иван Поромански го е извикал и му е връчил за подпис заповед за дисциплинарно уволнение.
По-добре подпиши тази заповед, защото съдът може да те върне, посъветвал проф. Поромански. Проф. Балтов категорично отказал да подпише. Той заявил, че няма никакви нарушения и ще си търси правата по съдебен път. Проф. Балтов вече води дело и за отстраняването му като шеф на "Пирогов".
След здравословни проблеми той се е върнал днес на работа като редови лекар ординатор в травматологията.Засега проф. Балтов няма да отиде да работи в друга болница, макар че минути след като стана известно уволнението му, е получил оферта от частна клиника, в която отидоха да работят много от добрите специалисти на "Пирогов" и ВМА.
Към момента проф. Балтов не е получавал никакво предложение за политическа кариера.
Здравно министерство излезе с официална позиция за твърденията, че проф. Асен Балтов е уволнен като лекар от "Пирогов".
Вижте текста без редакторска намеса:

Във връзка с разпространената в медиите информация за това, че бившият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов е бил уволнен, заявяваме, че в Министерството на здравеопазването не е постъпвала такава информация.Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала. Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси.
Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански.

Публикувана на
13 Септември 2021 година