Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кошмар, момче на 14 издъхна пред очите на други деца на спортна площадка

Видяна: 158532 пъти

Появиха се кошмарни подробности за смъртта на 14-годишно момче от село Крумово. Трагедията станала пред очите на други деца, които играели на спортната площадка. Въпреки шока, те успели да извикат местната общопрактикуваща лекарка и да се обадят Бърза помощ.

Реанимационните действия на медиците продължили дълго време, но без успех. Първоначалната причина за смъртта е сърдечен арест, пише в. „Телеграф“.
Всичко се е развило в сряда вечерта, около 20:30 часа на местния стадион. По-малките момчета играели футбол, другите деца просто стояли прави и си говорели, а по-големите играели волейбол. Загиналото момче било част от тези хлапета, които тичали и ритали футболна топка. В един момент се свлякло на земята, поседнало и се оплакало, че му е лошо. Децата се засуетили около него и му дали да пие вода. Пил няколко глътки, но тъй като не му минавало, легнал на тревата. Повикали по-големите, които били на волейболното игрище. Един от тях запалил колата и довел местната лекарка, която веднага започнала да оказва помощ на Иван.
Екипът на Спешна помощ пристигнал бързо, почти по същото време с местната лекарка. И тя, и колегите й направили всичко възможно, за да върнат към живота Иван, но усилията им били напразни.
На стадиона в Крумово по това време имало поне 40-50 деца, които изпаднали в шок от видяното. „Най-вероятно Иван е имал сърдечни проблеми, които не са били открити на време“, коментираха запознати. Според близки на починалото дете то никога не се е оплаквало от проблеми със сърцето. Профилактичните прегледи никога не са показвали някакви отклонения. „Бил е здрав, не е имал здравословни проблеми“, твърдят хора от селото.
До миналата учебна година Иван е учел в местното училище в Крумово. Освен него семейството му има още две деца. /блиц

Публикувана на
12 Септември 2021 година