Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

Какво убива ерекцията

Видяна: 157880 пъти

Един от най-големите страхове на всеки мъж е дали ще се представи добре в леглото, особено когато е за пръв път с нова жена. Още по-голямото притеснение за много господа обаче е въпросът дали изобщо ще бъдат в състояние да се представят по какъвто и да е начин между чаршафите.

Доста мъже са изпадали в комично-трагичната ситуация, в която не могат да получат ерекция или ерекцията им не е достатъчно продължителна. Ако и на самите вас ви се е случвало, не се притеснявайте излишно – не е задължително да имате сериозен проблем.
Всъщност „убийците“ на мъжката ерекция могат да бъдат много. Ето и най-известните от тях:
1. Разсейване. Ново изследване показва, че мъж може да изгуби ерекцията си, ако сексуалният му акт не е неприкосновен. С други думи, ако сте решили да правите секс с гаджето си или някоя друга жена, докато в съседната стая има някой друг, който може да ви чуе – това определено може да повлияе негативно на вашата ерекция.
2. Презервативи. Вече е научно потвърдено: някои мъже наистина имат проблеми с ерекцията, когато използват презервативи. В случай, че вие самите сте от тези господа, нямате друг избор освен да изберете да бъдете моногамни и да правите секс само с една жена. По този начин ще бъдете сигурни за своето здраве. Единственото, за което трябва да помислите е друг начин за предпазване на половинката ви от нежелана бременност.
3. Нездравословни навици. Скорошно проучване показва, че пушенето може да увреди мъжката възбуда. Прекаленото пиене, лошото хранене и липсата на физически упражнения също могат да бъдат причина за кратка или никаква ерекция. Помислете коя от тези причини може да бъде вашият „убиец“.
4. Стрес. Независимо дали имате притеснения в личен план или в професионален – стресът определено може да се отрази зле на вашата ерекция. Непрекъснатото чувство на опънати нерви със сигурност ще повлияе негативно на вашия сексуален живот. Помислете за начини, с чиято помощ да премахвате стреса.
5. Прекалено много порно. Няма нищо лошо в това да гледате филми за възрастни, стига това да не се превръща в някаква мания. В този случай рискувате да станете жертва на така наречения „порно ефект“. При него мъжете стават безчувствени към реалния секс и мислят само за този, който гледат. Не забравяйте също така, че някои неща се случват единствено в порното и трябва да си останат само фантазия.
6. Слаби мускули на тазово дъно. Опитайте да правите упражнения, с които да тренирате именно тази мускулна група. Не забравяйте, че трябва да бъдете постоянни и не трябва да очаквате чудеса само след няколко дни. Тренировките трябва да бъдат минимум 12 седмици.
Автор на статията:
Милена Алексиева

Публикувана на
09 Септември 2021 година