Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

5 причини, заради които гърдите увисват

Видяна: 12810 пъти

Красивите гърди са обект на възхищение както от страна на мъжете, така и от страна на жените. Дори и най-красивият бюст обаче може да загуби тонус и за миг да приеме форма като ушите на дакел. Един от водещите в световен мащаб онколог-мамолог реши да обясни на представителките на нежния пол кои са 5-те навика, които могат да ускорят този процес.
Разбира се, той подчертава, че при някои дами този процес е необратим, особено, ако имат огромен бюст още от ранна възраст. Тогава единственото им спасение е пластичната хирургия. Но за всички останали има спасение. Ето какво не трябва да правите.
Навикът да спите по корем
Тази поза на сън е фатална за формата на гърдите. Матракът ги притиска за дълго време и това отслабва връзките им. Спането на една страна също не е особено полезно. Най-добре е да спите по гръб.
Тренировки без сутиен
Активните тренировки, придружени от скачане и вибрации на тялото, водят до това, че колагеновите влакна в организма се разтягат и, ако гърдите не са поддържани от качествено бельо, резултатът може да е фатален. Препоръчително е да правите лицеви опори и да плувате.
Последните изследвания показват, че носенето на сутиен също може да отслаби поддържащите мускули на гърдите. Лекарите препоръчват, когато просто ходите в спокойна обстановка, да не носите сутиен.
Тен без дрехи
Ултравиолетовите лъчи водят до преждевременни бръчки и могат да доведат до рак, ако не защитавате кожата си. Слънцето разрушава колагеновите и еластинови влакна на гърдата и увеличава риска от пигментация по кожата. Когато ходите на плаж, е добре дори и под банския да слагате фактор 50+.
Тежка диета и драстично отслабване
Основата на женската гърда е жлезистата тъкан. При рязка загуба на тегло тя става празни и съответно губи формата си и увисва. Най-досадното е, че когато отслабвате, гърдите отслабват първи.
За да се намали отрицателният ефект, най-добре да отслабване постепенно и активно да се занимавате с физически упражнения.
Пушене
Пушенето влияе негативно не само на гърдите ви, но и върху цялото тяло. При жените, които пушат, кръвообръщението се влошава, кожата става по-тънка и прилича на пергамент. Гърдите губят тонуса си и в резултат на това увисват. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
08 Септември 2021 година