Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Родната къща на Корнелия се срути

Видяна: 30439 пъти

Тежка е съдбата на родната къща на шефката на БСП Корнелия Нинова. Социалистката, която твърди, че се гордее с произхода си и корените си от врачанското село Крушовица, оставила бащиния си дом на произвола на времето. Къщата, в която минало детството ѝ, вече приличала на купчина руини, споделят нейни съселяни. Сградата се срутила, защото повече не можела да устоява на природните стихии, тъй като укрепителен ремонт там не бил правен от време оно.
„То буквално няма къща вече… Не сме я виждали Корнелия Нинова никога. Не е идвала, поне аз, откакто живея тук“, казва съселянка на червената лейди от Крушовица. Местните смятат, че никак не е изненадващ резултатът на ръководената от нея партия на последните избори в родното ѝ място, където БСП събра оскъден брой гласове. Комшии на Нинова коментират, че не са запознати каква всъщност е драмата около имота, който бил зарязан още преди много години и малко по малко се разпадал. Всъщност по-възрастните там, неколцина на брой, си я спомняли само като дете. После семейството ѝ се преместило в Мизия и дирите на фамилията се изгубили.
От Крушовица бил нейният баща Петър, който е покойник от доста време. „Може да имат някакви спорове в семейството за тази къща. Не можем да си обясним защо така я зарязаха… Корнелия беше много привързана към баща си, обичаше го. Чудно ни е как точно неговият дом бе оставен да се разруши. Надали е нямала средства за ремонт, вероятно друга е причината…“, коментират още крушовичани. /ретро

Публикувана на
06 Септември 2021 година