Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

4 техники, с които жените увеличават сексуалното си удоволствие

Видяна: 55960 пъти

Тъй като дамите се нуждаят от повече стимулация за достигане до оргазъм, прилагането на различни подпомагащи техники е много полезна.
Една жена може да бъде възбудена и удовлетворена сексуално по много различни начини. Вагиналното проникване само по себе си обаче не работи при всички жени, когато става въпрос за получаване на оргазъм.

Обикновено дамите се нуждаят от клиторна стимулация, която да увеличи удоволствието. Проучване, публикувано в списание PLOS One, събира четирите най-използвани техники, които жените използват, за да увеличат своето сексуално удоволствие:
„Люлеене“
Почти 77% от анкетираните представителки на нежния пол споделят, че използват техниката „люлеене“, за да достигнат оргазъм по време на секс. С тази техника жената сякаш люлее тялото си нагоре и надолу, така че клиторът ѝ е в постоянен контакт с основата на пениса. Много подходяща поза за тази техника е, когато жената е върху мъжа по време на секс.
„Риболов“
Най-популярната техника, която жените използват по време на секс, за да увеличат своето удоволствие, се нарича „риболов“. Почти 88% от анкетираните дами споделят, че по време на проникването въртят, спускат или повдигат таза си/бедрата си.
„Сдвояване“
70% от жените казват, че използват техника, наречена „сдвояване“, за да повишат своята физическа възбуда. Сдвояването всъщност представлява клиторна стимулация заедно с проникване. Докосването на клитора може да бъде както от партньора, така и от самата жена. Обикновено тази техника води до така наречения „смесен оргазъм“ – вид оргазъм, предизвикан чрез едновременна вагинална и клиторна стимулация.
"Плиткост“
Втората най-често прилагана техника от анкетираните жени се нарича „плиткост“. 83% от дамите споделят, че по този начин увеличава своето сексуално удоволствие и по-лесно достигат оргазъм. Техниката се изразява в това техният партньор да докосва само донякъде вътрешността на вагината им с върха на пениса си, със секс играчка, с езика, устните или върха на пръста си.

Публикувана на
31 Август 2021 година