Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Женски бунт в спорта

Видяна: 4209 пъти

Скандалът от Европейското първенство по плажен хандбал във Варна вече има своето продължение и на олимпиадата в Токио.
След норвежките хандбалистки, които отказаха да играят с дълбоко изрязани бански и сложиха клинове по плажовете в морската ни столица, сега и германските състезателки по спортна гимнастика се обявиха против правилата за обличане в спорта.
Те се появиха с гащеризони, които не са забранени, но досега се използваха единствено по религиозни причини.
"Докато момичетата се развиват като жени става все по-трудно да свикнал с новото си тяло. Те искат единствено да се чувстват комфортно, за да дадат най-доброто от себе си", коментираха от щаба на Германия.
Решението им предизвика много позитивни коментари от фенове и подкрепата на редица техни колежки на Олимпиадата, които се обявиха против сексуализацията на жените в спорта.
В интернет вече коментират, че е дошло времето всяка жена в спорта сама да избира как да се облича и да мисли само за постиженията си на терена, а не за естетическите разбирания на други хора.
Припомняме, че през 2018 година и тенис звездата Серина Уилямс предизвика вълнение, появявайки се с черен екип и дълги крачоли, отстоявайки правото на майките в спорта да носят удобни дрехи.блиц

Публикувана на
27 Юли 2021 година