Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Слави приет по спешност в болница

Видяна: 23668 пъти

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов e бил приет по спешност в в болница "Софиямед", след като се е почувствал зле във вторник привечер. Все още няма официално съобщение какво е състоянието му. Тази информация се завъртя първоначално в публичното пространство.
В същото време, от частната клиника са обяснили, че е настанен при тях за контролни изследвания, след като преболедува Ковид-19. Според лекарите няма никаква опасност за живота му.
Отдавна се знае, макар и неофициално, че Трифонов е със силно влошено здраве, заради коварно заболяване. Почти няма обществени изяви, а последното свидетелско показание за състоянието му дойде от френския журналист Жан-Батист Шастан от авторитетния "Люо Монд". След среща с лидера на ИТН той написа, че е бил „мъртвешки блед“, не е можел да стане от дивана и категорично отказвал да бъде сниман.
Вероятно по тази причина няма намерение да оглавява правителството на партията му, не пожела и да се включи в депутатските листи на парламентарните избори.
В началото на април обяви във фейсбук, че се е заразил с коронавирус. Това беше и причината да се включи онлайн при старта на 45-ото НС, когато даде и дистанционно клетва като депутат. След като счупи тазобедрена става през 2009 г., има постоянни проблеми с крака и периодично влиза в болница.
Преди дни и Татяна Дончева си позволи да коментира здравословното му състояние: "Аз мога да си направя изводи от състоянието на Трифонов от това, което видях на записа, знаейки, че телевизия 7/8 има най-добрите гримьори. Ако най-добрите гримьори са произвели този вид на Слави Трифонов, работата не е добре", каза тя пред Би Ти Ви.
От години се знае, че е диагностициран с множествена склероза, за което и самия той е признавал в мемоарната си книга. Въпреки чене приема диагнозата си, клиничната картина при него говори именно за такова заболяване. /лупа

Публикувана на
27 Юли 2021 година