Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Как ще изглежда Бетонният мост

Видяна: 38360 пъти

Проект за реконструкция на Бетонния мост ще покаже утре Община Пловдив. На представянето, което пловдивчани чакат от 2 години, ще присъстват зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.
Кметът Здравко Димитров постави условие на НКЖИ, че проектът за пробива няма да бъде съгласуван от Община Пловдив, ако компанията не представи идеен проект за Бетонния мост. По думите на Пламен Райчев има възможност за надграждане на съоръжението.
На 6 юли шефът на НКЖИ Красимир Папукчийски, който дойде под тепетата със зам.-министъра на транспорта от служебното правителство Георги Тодоров, заговори за 2 варианта за запазване на Бетонния мост. В единия проект е заложена метална конструкция, а в другия - железобетонна. Различните материали няма да се отразят върху цената за изграждането на съоръжението, увери инж. Папукчийски. Разликата е в технологията на строителството и времето за изпълнение.
Ако бъде избрана металната конструкция, строителните дейности ще приключат между 4 и 6 месеца по-рано. Причината е, че този тип строителство дава възможност изпълнението на фундаментите и укрепването им да стане преди прекъсването на връзката. /марица

Публикувана на
26 Юли 2021 година