Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Сляпа неделя за най-младия кмет на най-голямото село

Видяна: 64332 пъти

Сляпата неделя дойде и за най-младия кмет на най-голямото село в Пловдивска област Цалапица Ивайло Данаилов. Въпреки многото си служебни ангажименти, той успя да намери време, за да вдигне сватба с любимата си Христина. Вчера двамата се врекоха във вечна вярност.
Катя КАЗАКОВА

Бракосъчетанието извърши кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.Той за първи пъ тслага подписа си в брачно свидетелство за година и половина кметуване.
Иво и любимата му жена избраха за тържеството комплекс „Garden Weddings”. Първата им семейна трапеза събра роднини и приятели. Сред гостите бяха общинските съветници от Цалапица Боряня Бръзкова и Димитър Талев, зам.-областният управителна Пловдив ИванкаПеткова.
Музикантите от фолклорна формация „Каламица“ изненадаха младоженците със специален сватбен танц. По стар български обичай дариха булката с пафти, а младоженеца - с вълнен везан колан.
Кумуваха Йордан Гълъбов и Мария, приятели на младото семейство.
Веселбата продължи до малките часове.
Следва меден месец, засега остава тайна къде ще е.
„Цяло чудо ще е, ако нашият кмет се отдели от селото, даже и да заминат с булката на някое райско местенце. Знаем си го, за него целият свят започва и завършва с Цалапица. Е, вече не е сам, взе свястно момиче, заслужава си поне един наистина меден месец, ама преди това да си остави тук телефона, че да не звъни през час да пита всичко наред ли е на село.“, коментират съселяните му.
„С колелоно ли дойде на сватбата?“, попита възрастен мъж. Причината за шеговитото питане е, че Ивайло Данаилов е вероятно единственият кмет нас, известен, който ходи всяка сутрин на работа с велосипеда си.
„Аз не само съм кмет, аз съм и човек от село. Преди да стана кмет ходех из селото с колело, не виждам нищо смущаващо и сега да го правя. Разговарял съм с мои колеги по този въпрос и, питайки ги защо за 200 метра палят колата, а не пеша или с колело, ми отговарят, че на всяка крачка ги спират жители искащи нещо. Е, на мен това не ми пречи. Истина е че всяка сутрин, докато стигна до работа ме спират 2-3 човека и винаги закъснявам, но това е да си кмет. Другото което мисля по въпроса е, че живеем на село, макар и голямо, все пак всичко е на крачка-две разстояние, безсмислено е излишни пушеци да вдигаме.“ Има хубава кола, както и мотор, но ги използва за пътувания единствено извън Цалапица.

Публикувана на
26 Юли 2021 година