Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Дъхът на Сахара поразява България

Видяна: 163240 пъти

Предстои един много дълъг период на  горещо и сухо време. Това не е като да има два-три дни с много високи температури, а после да се върнем в спокойното време.
Това заяви в ефира на Нова телевизия и предаването "Събуди се" климатологът проф. Георги Рачев.
"До към 8-9 август ни чака едно много горещо време с две малки вълнички около и над 40 градуса. Няма да достигнем абсолютния максимум, който бе през 2000 година в Пловдив - 45 градуса", заяви експертът.
"Няма да стигнем върха, но тази продължителност, ще ни натежи. Сутрин ще бъде над 20 градуса. Няма да можем да си поемем глътка въздух", каза той.
"От Видин до Русе през Плевен градусите ще са 41-2, че дори и 43 градуса. Нека хората там да следят ежедневните прогнози. Около Пловдив температурите ще са много високи. Този дъх на Сахара вече ще се усети. Ще се затопли изцяло атмосферата. Много внимателно през тези две седмици", заяви климатологът.
По думите му хората край морето трябва да внимават с изгарянето. "Жените знаят - сухата кожа си е абсолютна смърт. Морето ви е близо. 28 градуса ще е температурата на водата, това е чай. Тези хора ще са изтеглили дългата клечка. Слънцето е много високо, внимавайте", добави Рачев.блиц

Публикувана на
25 Юли 2021 година