Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пенсиониран учител, уличен музикант, обикаля света

Видяна: 20191 пъти

Пловдивският уличен маестро Стефан Григоров пребори успешно ковид и вече опъва струните на китарата си на площада в Стария град. Бившият преподавател по география и музика в Спортното училище е вече на 86 години и продължава да кове планове за обиколки на света.
„Ковида го преборих, сега е време за пътешествия. Миналата година планирах сега да отида и да свиря по улиците на Япония. В Япония обаче е невъзможно да те пуснат заради ковид. Затова може би тази година ще обиколя Австралия. Ще стигна дотам през Америка“, каза за „Марица“ Стефан Григоров.
През ковидната 2020 маестрото обиколил за пореден път Съединените щати, къде живял в протестантска колония, после се прехвърлил в Аржентина и Бразилия. Опънал струни на Копакабана и под паметника на Исус в Рио.
Пенсионираният учител има приятел в Щатите, който му изпраща покана за гостуване и той тръгва. Знае предварително как и колко струва разрешителното за уличен музикант във всеки град. И започва да обикаля от град на град и държава на държава. /марица

Публикувана на
24 Юли 2021 година