Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Ако спите в тази поза, с брака ви е свършено

Видяна: 16104 пъти

Има червени флагове, които могат да означават, че бракът ви върви в грешната посока. Едно от най-очевидните е когато започнете да спите в отделни легла. Но дори и да се гушкате с партньора си всяка вечер, това не означава, че всичко е наред.
Според неотдавнашни проучвания на хетеросексуални двойки, има една конкретна позиция, която може да сигнализира, че бракът ви е в беда: позицията на лъжицата, двамата легнали настрани, и жената, която прегръща мъжа отзад. Ново проучване във Великобритания наскоро установи, че близо 90% от разведените двойки спят в това положение.
Изследователи анкетираха близо 5000 разведени жени и мъже, за да установят дали сдвоените им позиции за сън имат някаква връзка с риск от развод. Според проучването 86% от анкетираните заявяват, че „дамската лъжица“ е най-често срещаната позиция, в която са спали малко преди развода.
Авторката на изследването Шарън Гилкрест О'Нийл коментира тези данни:
"Желанието на жената да прегърне партньора си през гърба може да сигнализира за страх по време на брака, желание да задържи мъжа на всяка цена и несигурност относно любовта му."
На свой ред, според автора на изследването, мъж, който спи с жена в това положение, често се чувства „удушен от грижите си“.
Според Шарън доволният мъж в брака е по-вероятно да прегърне жена си отзад. Тази поза отразява традиционния покровителствен модел на мъжкото възпитание. Но когато е точно обратното и тази жена се опитва да покровителства партньора си по майчински, дори насън, бракът е приключил. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
24 Юли 2021 година